kordyn Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Witam bardzo serdecznie.Szukałem od paru dni lecz znaleźć nie mogłem. Parę dni temu w moim aucie podczas hamowania w tylnym kloszu zaczęła rozbłyskiwać niczym na Święta Bożego Narodzenia piękna choineczka, a na desce radośnie zabłysnęła kontrolka światła przeciwmgielnego tylnego. Początkowo myślałem, że przyczyną są zabrudzone styki. Po wyjęciu klosza mym oczom ukazała się pięknie stopiona wtyczka oraz lekko grillowany moduł ten z żarówkami ( technika nie jest moją mocną stroną to nawet nie wiem jak to sie nazywa). Po wymianie tego ustrojstwa myślałem, że problem ustąpi. Owszem, światła nie mrugają lecz za to zniknęło mi podświetlenie licznika oraz chwilę po ruszeniu blokują mi się drzwi i nie ma możliwości odblokowania ich przyciskiem z konsoli środkowej. Jeśli drodzy Koledzy ktoś ma jakiś pomysł byłbym bardzo wdzięczny, z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) Czas by przeglądnąć instalacje elektryczną pod względem uziemień: Jeśli nadal by się działy jakieś czary to trzeba będzie szukać poprzecieranych przewodów. Edytowane 8 Lipca 2011 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 9 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Podłączam się do tematu bo mam podobny problem: jak zapalam światła to żarzy się kontrolka ogrzewania tylnej szyby, jak wcisnę hamulec to ta kontrolka rozświetla się na maxa, moje auto to Megane I ph II: od czego zacząć od sprawdzenia masy?? gdzie najpierw czy wszystkie wg powyższego schematu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordyn Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Zrób to samo co ja, czyli sprawdź kostki czy Ci się nie popaliły, bo w tym może być rzecz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 10 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Problem może tkwić na przejściu po lewej stronie przy tylnej kanapie (trzeba ściągnąć plastiki) tam też instalacja z kostki rozdziela na tylną lampę i na klapę bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi