Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Problem z biegami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem posiadaczem Grand Scenika od 3 tygodni. Na poczatku biegi przelaczaly sie idealnie lekko. Niestety ostatnio pojawil sie problem-lewarek zaczal stawiac opor, szczegolnie podczas przelaczania z 1 na 2 - przy redukcji wszystko przelacza sie idealnie. 1, 3 i wsteczny tez stawiaja opor ale co dziwne nie zawsze sie tak dzieje. Macie jakies sugestie co to moze byc?? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozwólcie że sie podepne bo mam też problem z biegami :applause: .

U mnie z kolei 3 bieg czasem wskakuje zamiast 1-szego,pozatym dźwignia zmiany biegów nie odbija tz. jak wrzuce luz na piątce to rączka pomiędzy 5 a 6 biegiem zostaje,nie powraca na środek jak to w innych samochodach zaobserwowałem i zamiast 5 to na 3 bieg wbijam,jest to wkurzające a do mechanika nima czasu kiedy jechać.

Czy to tylko jakaś spreżynka czy to coś poważniejszego?

Pozdrawiam.

• 1 rok później...

mam ten sam problem co kolega wyżej dźwignia nie powraca do pozycji środkowej i niestety nie znalazłem odpowiedzi na tą przypadłaść dlatego piszę. reasumując ruch dźwigni góra dół działa idealnie natomiast prawo lewo beznadziejnie, co ciekawę ponieważ były problemy więc zaczołem się temu przyglądać nawet jakieś sprężynki zamontowalem zaczeło wszystko działać ok, ale po przejechaniu kilku kilometrów dźwignia znów przestała samoczynnie odbijać do pozycji środkowej.

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.7

Nie można tego napisać ładnie zdaniami :lol: -Prezes

Edytowane przez Prezes

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Witam, również mam problem z biegami. Ogólnie lewarek "chodzi" lekko ale jak trochę pojeżdżę i auto się rozgrzeje to lewarek jakby był w smole. Nie chce już lekko wracać do pozycji środkowej. Poradźcie co to może być ?? Linki czy może olej w skrzyni ??

Z góry dzięki za pomoc.