piciadg90 Opublikowano 23 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 to jest to z wężykiem i takie jakby plastikowe prostokątne pudełeczko? map sensor czy coś takiego? bo to też przekładałem i jest sprawne Witam ponownie ;) Dziś wymieniłem sondę lambda. Kupiłem ją za 120 zł trzy kablową OPTIMA czy coś takiego. założyłem ją, zresetowałem kompa bo słyszałem, że trzeba się pozbyć błędu (skasować) i jestem po pierwszej jeździe próbnej. Moc wróciła, jest taka jak wcześniej, tylko przy 30km/h na dwójce jest takie odczucie jakby delikatnie się dławił i przy 50 km/h na 3 i 4 (zależy) też delikatnie jakby się dławił. Mija 50km/h i z powrotem jest elegancko. Może to być spowodowane tym, że rano dolałem denaturatu w stosunku 50ml na 10l benzyny i jescze nie przepalił? za pół godzinki następna jazda próbna i zobaczymy czy coś się zmieni czy już się naprawiło. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2011 Teraz wyjeździj prawie wszystko co masz w baku i zatankuj do pełna 95 na dobrej stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciadg90 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 no i wrażenia po drugiej jeździe próbnej eleganckie nareszcie moc wróciła i jest ok mam nadzieję,że tą usterką rzeczywiście była sonda ;) teraz zrobię tak jak napisał kolega wyjeżdżę wszystko co mam w baku i zaleje do pełna ;) Dodano: 25 sie 2011 - 22:23 Witam ponownie ;) znów problem z megi.... te same objawy... dwa razy tankowałem do pełna i wszystko wyjeżdżone (orlen)... znów sonda? zachowuje się tak jakby miała jakieś humorki... pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Sprawdzałeś sondę chociaż zwykłym multimetrem (jaki sygnał napięciowy podaje)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciadg90 Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 jak podpinałem pod kompa to pokazywała dobre. Przynajmniej tak mi mechanik powiedział.... Dodano: 29 sie 2011 - 17:11 Witam ponownie :) Koledzy możecie mi powiedzieć co to jest za część ? bo w książce nic o tym nie pisze. Gdy po ostatnich humorkach mojej meganki odpiąłem od tego wtyczkę i od czujnika temperatury powietrza (zaznaczone na czerwono) autko nie traci mocy jest mocne i wgl, ale przy odpalaniu muszę go trochę dłużej pokręcić i dodawać gazu...a wcześniej tak nie było (gdy obie wtyczki były podłączone). To nie jest zdjęcie mojej komory ale w tym samym miejscu mam tą małą czarną skrzyneczkę z tym przewodem i w czerwonym polu na tym wężu mam taką kostkę. Obie są wypięte :P Powiedzcie mi co to jest za rzecz i za co jest odpowiedzialna :P pozdrawiam wszystkich :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 (edytowane) Wygląda jak czujnik podciśnienia powietrza. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2011 Żółte kółko: MAP Sensor (czujnik ciśnienia zasysanego powietrza) Czerwone kółko: czujnik temperatury zasysanego powietrza. Do czego służą, chyba już nie trzeba mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciadg90 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 dzięki koledzy bardzo mi pomogliście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi