Krzychu Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Witam! Zauważyłem ostatnio wzrost temperaty cieczy chłodzącej, dzieje się to przy dłuższej jeździe powyżej 120 km/h. Normalnie wskazówka leże idealnie w poziomie, a powyżej wskazanej prędkości idzie lekko do góry. Dziwny wpływ na wskazania ma również załączenie ogrzewania albo klimy. Czasami wskazówka momentalnie ustawia się w poziomie a czasem idzie jeszcze lekko do góry przekraczając kreske. Dzisiaj zrobie fotki i zaznacze moje wskazania. Może sobie niepotrzebnie głowe zawracam ale wydaje mi się, że kiedyś cały czas była ta sama temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 a poziom plynu sprawdziles? moze juz stary jest, albo cos Ci lekko przytyka kanaliki i nie obiega jak powinna przy wiekszym obciazeniu silnika...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 19 Września 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 Tak, poziom sprawdzalem - w normie, a plyn juz troche ma, wypadaloby wymienic. Ale czy to moze byc przyczyna wzrostu temperatury? Moze termostat nie otwiera sie do konca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2006 tez moze... ale zauwaz ze przy takich predkosciach chlodnice tak przewiewa ze masz w sumie zamrazarke. wg mnie termostat moze troche na koncu sie nie otwierac ale ja bym szukal przyczyny w starosci plyny lub lekko przytkanych kanalikach. moze w aso wiedza cos wiecej. oni tam przeciez na codzien takie rzeczy jedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CooB Opublikowano 24 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2007 Krzychu jak się rozwinął ten problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Byk spokoj, az do ostatniego tygodnia. Najprawodobniej uklad jest lekko zapowietrzony. Znowu zauwazylem skoki temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi