cid533 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Deska taka jak tu: Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi co oznaczają te 3 kontrolki? Pierwsza i ostatnia z zaznaczonych w ogóle nie jest opisana w książeczce serwisowej, którą znalazłem na necie. Natomiast w miejstu tego 'DB' w książeczce mam 'Lampka sygnalizacji przegrzania katalizatora' ale ma to inny obrazek. I pytanie dodatkowe: jak sprawdzić czy ta zaznaczona strzałką czujka wytarcia okładzin jest sprawna? Z góry dzięki. Z fartem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Od lewej - nie używana - kontrolka biegu 3 automatycznej skrzyni biegów - usterka elektryczna sterowania automatycznej skrzyni biegów, automatycznego sprzęgła, układu wtrysku paliwa słynne EKG Odkręć korek od zbiorniczka płynu hamulcowego i go wyjmij. Polecam zapoznanie się z instrukcją jaką powinieneś mieć w samochodzie, jak nie masz to sobie ściągnij z downloadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cid533 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dzięki. Instrukcji niestety nie posiadam, jestem kolejnym właścicielem. W downloadzie też jej nie widzę, tylko Megi I ph 2. Jeszcze jedno - jak fachowo zapytać google o żaróweczki do deski rozdzielczej? Klient nie był w stanie powiedzieć jak to się nazywa, ale kosztują 3zł Może taniej znajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_80 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Pierwsza od lewej ze zdjęcia przypominą literę Lambda (może coś z sądą????) Druga to położenie automatycznej skrzyni w programie D3 (silnik pracuje do 3-ciego biegu) trzecia to sygnalizacja zużytych okładzin klocków hamulcowych aktywna o ile przy wymianie zostały podpięte czujniki. Czwarta natomiast jest to tradycyjna kontrolka silników diesla informująca o nagrzewaniu świec żarowych tudzież usterce z nimi związanej. Przepraszam nie doczytałem co do tych okładzin. Od klocków odchodzi jeden przewód, jeżeli jest wpięty i nikt nie grzebał w instalacji by ją wyłączyć to zapewne będzie działać A świeci się przy zapłonie? Co do żarówek możesz poszukać na allegro w zakładce oświetlenie/pozostałe, a instrukcję, jeżeli niema do meganki, zerknij do scenica pierwszej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cid533 Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) - usterka elektryczna sterowania automatycznej skrzyni biegów, automatycznego sprzęgła, układu wtrysku paliwa słynne EKG To czasem ta wcześniejsza, ogólnie druga od prawej, to nie jest to mityczne 'EKG'? Teraz zauważyłem, że kontrolka obok kontrolki hamulca wygląda właśnie jak ta opisana w WKiŁ o której wspomniałem - "Lampka sygnalizacji przegrzania katalizatora" i powinna być w miejscu kontrolki 'D3'. To będzie to? Odkręć korek od zbiorniczka płynu hamulcowego i go wyjmij. Świeci się jedynie kontrolka hamulca a ta od okładzin nie (w sumie to nie powinna nawet). Od klocków odchodzi jeden przewód, jeżeli jest wpięty i nikt nie grzebał w instalacji by ją wyłączyć to zapewne będzie działać A świeci się przy zapłonie? Właśnie ta EKG(druga od prawej), IMMO i ta od poduszek (pierwsza od lewej) jako jedyne świecą się przy zapłonie ( z tego górnego rzędu oczywiście). Da się ten przewód zobaczyć bez zdejmowania koła? Edytowane 19 Lipca 2011 przez cid533 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo196 Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 da się o ile nie został odcięty na akcji serwisowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Jeszcze jedno - jak fachowo zapytać google o żaróweczki do deski rozdzielczej? Fachowo to chyba powinno być T5 lub R5 o ile się nie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 19 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 To czasem ta wcześniejsza, ogólnie druga od prawej, to nie jest to mityczne 'EKG'? Tak, masz rację. W downloadzie też jej nie widzę Już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cid533 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Żeby nie tworzyć niepotrzebnie nowego tematu, zapytam tu: orientuje się ktoś jak lub gdzie i za ile można zmienić przebieg wyświetlany cyfrowo na liczniku w Megi? Bo poluję od dłuższego czasu na taki z komputerem z PHII lub tylko z obrotkiem z PHI, ale nie ma takich z przebiegiem ok 170tys KM. Bardzo zależy mi na realnym przebiegu Jeśli ktoś nie chciałby przedstawiać takich informacji to bardzo proszę o inf na PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 cid533, pierw to może profil uzupełnij, bo z geografii to u mnie kiepsko, a południe zapewne dość duże jest. Po drugie, jak mam Ci podać, w takim przypadku serwisy "obok" Ciebie? A po trzecie wpisz sobie np. korekta liczników i będziesz miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cid533 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Krynica lub najlepiej Nowy Sącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi