Miriaczi Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Witam jestem świeżym posiadaczem Clio II mam taki problem że nagle coś zaczęło stukać (rzęzić) pod maską, na słuch to tak jak by od strony kierowcy. Chciał bym się dowiedzieć czy to coś groźnego czy nie będzie trzeba rozbierać pół silnika. Mam jeszcze jedno pytanie Clio posiada światła przeciwmgielne z przodu ale nie potrafię ich włączyć przekręcam zgrubienie na gałce od świateł to zapalają się tylne ale od przednich nie widzę żadnego guzika. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wotek Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) Ad 1 nie wiem Ad 2 to zapalasz je w taki sam sposób przekrecając o jedno dalej, jak się nie zapalają to albo masz przepalony lub w ogòle nie masz bezpiecznika lub tak jak u mnie nie byly podłączone. Edytowane 22 Lipca 2011 przez wotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek099 Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 ad1 Sprecyzuj dokładnie gdzie to stuka :)Najlepiej zdjęcie ze strzałeczką :) ad2 tak jak kolega 'Wotek' napisał może wyłącznik uszkodzony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miriaczi Opublikowano 22 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 OK już ustaliłem ze stuka pompa wspomagania, którą planuje wymienić jak najszybciej stąd pytanie czy pompa wspomagania jest taka sama dla clio 1998 1,9D jak np dla Clio 1999 1,2 benzyna bo nie mam pojęcia. Druga sprawa mam problem z prędkościomierzem nie dział czasami ma zaskoki że dział bez problemów ale to bardzo rzadko i tylko przez pewien czas co jest tego przyczyną ? Jakiś czujnik ? Proszę o odpoweidź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Widzę, że kolega ma również problem z prędkościomierzem. Miałem dokładnie tak samo, raz na jakiś czas zaskakiwał, ostatnio coraz rzadziej. Najpierw posprawdzałem kostki, przewody do licznika i okazało się, że problemem jest impuslator w skrzyni biegów (niektóre wersje miały sygnał z ABSu i źródłem problemów jest kostka w podszybiu - to dotyczy Megane, nie wiem jak jest w Clio). Wymiana impulsatora jest prosta i opisana u nas na forum. Ja kupiłem używany impulsator za 40zł na szrocie i wszystko działa jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi