Jahu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Witam. Z zaprzyjaźnionego forum, w którym także się udzielam kolega wpadł na pomysł aby stworzyć wykrywacz fotoradarów na telefony z systemem Symbian wersji s60v3. Jak wiem wersja jest jeszcze nie skończona (faza testów), każdy kto by mógł pomóc testując programik i w jakimś innym stopniu pomóc bylibyśmy wdzięczni. Jak działa program? A tak czyta dane z gpsa przez bluetooth. Na razie program robi niewiele, czyta pozycje geograficzna z gps i nic wiecej, reszte trzeba dopisac. Na poczatek dojdzie baza danych z fotaradarami, pozniej jakies ostrzeganie dzwiekowe i import z pliku z fotoradarami automapy. Jak wiadomo na to jest potrzebny czas, wieć czekajmy spokojnie. PAMIĘTAJCIE aby wszystko działało musi być robione spokojnie i dokładnie :D Tutaj strona aby spojrzeć czy twój telefon się nadaje 60.com/life/s60phones/browseDevices.do?edition=THIRD_EDITION®ion=&manufacturer=&sortBy=MANUFACTURER_AND_DATE"]s60v3 na ten programik. A tutaj program na RS fotoalarm Atutaj program na FF fotoalarm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Mam taki dodatek do Automapy i nawet w Automapie średnio to funkcjonuje. Daj jakiegoś screena jak wygląda ten program to może sobie go wrzucę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jahu wWrzuć ten program na jakiś inny serwer bo ja na RS nie wbiłem się od kilku miesięcy. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Edytowałem post i programik jest na RS i FF do wyboru. A co do screena to wrzuce w niedzielę jak bedę w domku. Co do dodatku Bronius to wiesz to jest tylko dodatek do automapy i pewnie zrobiony na ... . A tutaj będzie wszystko zrobione tylko i wyłącznie na tą opcję. Po żyjemy zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Mówisz, że program łączy się z komórki poprzez BT z jakimś GPSEm, który masz w samochodzie? Bo nie zrozumiałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 musisz mieć dodatkowy odbiornik gsp z którym komórka łączy się po przez bluetooth i stąd programik zna położenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Dokładnie tak Bronius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 gspmała literówka :-P powinno być GPS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunia Opublikowano 1 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 tak poza tematem funkcję ostrzegania przed fotoradarami ma program naviexpert - nawigacja na komórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 1 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2007 Dobrze pare porządnych nawigacji ma tą opcje (ostrzeganie przed fotopstrykami). Mi chodzi o to, że to samo a nawet bardziej dokładniejsze człowiek będzie miał za darmo( nie będzie pulił w pip kasy), potrzebny będzie tylko lub aż moduł GPS i telefon z softem 60v3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 No to już wszystko wiem. Ja bym się nie zgodził z tym, że za darmo. Nie wszyscy mają tel z takim softem, a kupować moduł GPS + telefon z takim softem, żeby mieć to ostrzeganie, to już lepiej zainwestować tą kasę w nawigatora GPS, który będzie miał tą funkcję ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jahu Opublikowano 2 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Chodzi mi o nawigacje do telefonu z softem 60v3, że ta opcja wyszła by taniej jeśli tylko komuś zależy na fotoradarach a dokładniej na informacji gdzie możemy się ich spodziewać. Koniec OT :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszzd Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 panowie jeżeli jesteście kierowcami to obserwujecie znaki a w polsce każdy fotoradar jest oznakowany więc wystarczy zerknąć na taką tablice i przezornie zwolnić...i wtedy niepotrzeba żadnych pieniędzy na GPS i różne inne wynalazki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 Kolego nie wszystkie. Na śląsku raczej co któryś. Przykład to trasa Rybnik - Orzesze fotoradar stoi, a oznaczeń ni ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sintar Opublikowano 2 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2007 silvercar, chodzi Ci o ten w Przegędzy na skrzyżowaniu z drogą do Leszczyn? Już postawili tam znak - przynajmniej od strony Rybnika - Wiem bo widziałem ;-) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi