MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 witam czytam wszystko o obrotach ale nic z tego co tam przeczytałem nie pomaga ,mam taki problem że podczas jazdy na dużych obrotach po wrzuceniu na luz obroty nie spadają utrzymują wysokie obroty dopiero jak wyłączę i włączę silnik znowu obroty są prawidłowe,czasami tez bez wyłączania się stabilizują ale dopiero po dłuższym czasie.proszę o pomoc!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Linka gazu, albo silniczek krokowy się nie zacinają aby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 linka gazu jest ok a co do silniczka krokowego to nie mam pojęcia mam zamiar kupić z allegro bo są tanie Dodano: 30 lip 2011 - 15:38 jestem ciekawy czy to czasem przepustnica nie szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Wyjmij całą przepustnicę i ją dokładnie wyczyść, szczególnie miejsce po silniczku krokowym. Tanich zamienników nie kupuj bo zaraz padną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 to idę wyjmę i dokładnie wyczyszczę i dam odpowiedz Dodano: 30 lip 2011 - 18:56 mam pytanko czy mogę czujnik przepustnicy od innej zamienić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Jak jest ten sam typ, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 silniczek krokowy wyczyszczony,przepustnica tez i teraz obroty spadają do 1500 chwile tak trzyma i spadają do 1000 czy to normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 nie,nie normalne bo to wina przepustnicy.Jo mom tak samo schodzą mi do 1000 a po jakiś chwili do 700.Tys wszystko czyściłch i nie pomogo bo przepustnica sie nie domyko .Jo zrobiłch tak zdjąłem rure z filtra powietrza i zapaliłch auto i jak sie zagrzoł to zaczon zaś fiksować i wtedy palcem domknołch przepustnica i i obroty zlazły.Bo po nagrzaniu materiał pęcznieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) Wraz z nagrzewaniem się silnika, obroty powinny spadać aż do około 750 i tak już powinny pozostać. mariusz325, aż jestem ciekaw jak administracja zareaguje na gwarę śląską Edytowane 30 Lipca 2011 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Kreciq luzik damy rady każdy godo po swojymu byle po polsku.A co do obrotów to może i mo być 750. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 to jak Mariusz masz tak samo to jak sobie z tym poradziłeś ??i już jest ok?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Niy dalij mi łazi jak chce, ale fes mie to słabi i byda chcioł to wymienić ,no chyba że go wartko sprzedom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MagTito Opublikowano 30 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 to ja już nie wiem co mam zrobić ma ktoś jakieś inne pomysły?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Na nagrzanym silniku masz obroty 1000 ? Jeżeli tak, odepnij linkę od przepustnicy i uruchom silnik. Jeżeli nadal takie będą, spróbuj docisnąć przepustnicę ręką (ten plastik, po którym pracuje linka; docisnąć do ogranicznika). Jeżeli nadal nie pomaga, prawdopodobnie silnik łapie lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz325 Opublikowano 31 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2011 Kreciq sprawdzołch i nie łapie lewych obrotów ,tylko tak jak godołch przepustnica sie nie domyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi