sin28 Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem meganki (1.6 1996). Zauważyłem z kanału wyciek - z mechaniką aut mam naprawdę niewiele doczynienia dlatego proszę was o potwierdzenie czy to jest przegub wewnętrzny? Jeżeli tak to czy muszę kupować razem z półośką czy mechanik wymieni mi sam? Z tego co zdążyłem się zoorientować to z półośką kosztuje około 300 zł. Ile mniej więcej kosztuje robocizna? Pozdrawiam Grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 (edytowane) Tak to jest przegub wewnętrzny, od strony skrzyni biegów. Można kupić i wymienić samą tą gumę z opaską i blaszanym pierścieniem do przykręcenia go do skrzyni. Koszt około 30 zł, wymiana różnie. Mnie w starszym sceniolu kumpel to wymieniał u siebie w garażu za drobną gratyfikacją. Niestety trzeba kupić nowy olej do skrzyni, bo nie warto dolewać do starego, a wyciekło zapewne sporo przy takiej nieszczelności. Edytowane 30 Lipca 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi