dyziu Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam.Planuję zakup coupe i szukam informacji o tym silniku.Na forum jest tylko kilka tematów o IDE.Może są tu użytkownicy tego silnika,lub osoby którzy dysponują odpowiednią wiedzą .Jakie są jego słabe punkty?Polecacie go czy odradzacie?Jak z dostępnością części? Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez dyziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam76 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 To jest silnik z bezpośrednim wtryskiem benzyny. Gazu do tego silnika nie da się założyć. Tyle wiem na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 cytowanie Wszystko się da tylko za odpowiednią, wysoką cenę. Poczytaj na forum Laguny, tam z pewnością jest więcej użytkowników tego silnika, tu wątpię że znajdzie się choćby kilku właścicieli. Generalnie z tego co czytałem to najwięcej narzekają na ten silnik Ci co go nie mieli i przekazują tylko zasłyszane legendy o silnikach z bezpośrednim wtryskiem. Dlatego warto poszukać opinii z pierwszej ręki. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 silnika tego nie miałem i nie mam ale słyszałem/czytałem, że są to mało popularne silniki i części niezbyt dostępne, bo silniki krótko były oferowane... LPG na pewno odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Bolączką tego silnika jest regulator cisnienia paliwa, który sam z siebie przestaje działać. Czyszczenie pomaga ale to taka najwieksza wada fabryczna tego silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi