krzysztofc Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witajcie. Mam taki problem z klimatyzacja w moim Megan Classic: Gdy włacze najpierw silnik a potem włącze przycisk od klimatyzacji to jest ok klima działa. Jednak gdy pozostawie właczony przycik od klimy lub najpierw włącze przycisk a później uruchomię silnik to klima nie chłodzi. Muszę wtedy wyłączyc przycisk klimy, wyłączyć auto, włączyć auto, włączyć klime i wtedy chłodzi. Mam nadzieję ze napisałem w miarę zrozumiale;) Prosze o pomoc co może być przyczyną takiego działania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Jak długo czekasz na włączenie klimy, bo automat pozwoli ją włączyć dopiero po 15 czy 30 sekundach od odpalenia auta. Klima w ogóle nabita ? Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztofc Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 cytowanie Klima niedawno nabita, dziala jak najpierw wlacze silnik potem klimę. Jednak gdy np jade z wyłączoną klimą i podczas jazdy ja wlacze to nie chłodzi. Muszę wyłączyc klime, wyłaczyc silnik, włączyć silnik, odpalić klime i po ok 10 sek klima zaczyna działać. Jak wyłacze silnik z wlączonym przyciskiem klimy to po uruchomieniu silnika klima nie będzie działać. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Klima niedawno nabita, Po nabiciu też tak było czy działała ok i dopiero z czasem zaczęła świrować ? Może nie jest szczelna i komputer nie zawsze daje ją włączyć. Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztofc Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 cytowanie Nabita była ok miesiąca temu i tak jak opisalem dzieje się od chwili nabicia. Jak bylo wczesniej to ie wiem bo kupilem auto z niedziałajacą klimą, na warsztacie usuneli drobne nieszczelności instalcji klimy i nabili. I jest tak jak pisze. Chłodzić chlodzi tylko problematyczne odpalanie. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Zapoznaj się z regulaminem bo dostaniesz bana P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Do sprawdzenia cały układ, bo to może być zarówno szwankujący kabelek jak i problemy ze sprężarką. Jak chcesz się pobawić to było kilka tematów (poszukaj) gdzie było opisane jak do testów obejść presostat i odpalić sprężarkę na krótko. Plusem megi 1 jest banalność konstrukcyjna i praktycznie całość układu na wierzchu, nie trzeba wiele demontować do napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi