dek17 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam. Jako że meganka to nietypowe auto mam też z nia nietypowy problem. Otóż mam dziurę pod akumulatorem. Problem w tym że woda dostaje sie do środka przez nią. Dziura jest wielkości 20x10;/ nie za fajnie, Czy dobrze by było tam wspawać kawałek jakiejs blachy i potem silikon dookoła? Czy jest jeszcze jakiś inny sposób na to;/ prosze o pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) Najlepiej było by to zaspawać, ale wystarczy dać kawałek blachy na silikonie. Tylko najpierw zamaluj to jakąś farbą na rdzę Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez marcindj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio2020 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 i jak dojście by było to dobrze było wyciąć tę zardzewiałą blacha a potem resztę jak napisał kolega wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 miałem podobny problem. Pomalowałem to farbą antykorozyjną a następnie zakleiłem żywicą z włóknem i po problemie. Silikony są różne, te najtańsze i niby uniwersalne mogą powodować i przyśpieszać korozje więc silikon odradzam, jeśli już to jest taki "neutralny silikon" który niby nie powoduje korozji ale to tylko w razie konieczności raczej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 oczyścić ze rdzy odtłuścić i spróbować zakleić żywicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi