brys Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Cześć Mam Megane I, razem z autem dostałem radio Panasonic (najprawdopodobnie CQ-RDP101N). Chciałbym je zmienić lecz nie wiem jak mam się tam dostać aby go wymontować. Szukałem w książce od auta ale tam nic na ten temat nie znalazłem. Wymontowałem popielniczkę, panel ogrzewania, ale z dołu się nie dostałem (z góry też nie). Nie wiem jak mam wyciągnąć obudowę radia jak i samo radio z kieszeni. Proszę o pomoc Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 radio ma takie małe dziurki w panelu przednim, należy tam wsadzić nawet kawałek drutu by odblokować zabezpieczenia i radio samo wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brys Opublikowano 3 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Jeżeli moża to prosiłbym o zrobienie zdjęcia z zaznaczeniem w którym to jest miejscu. Próbowałem takimi malutkimi wkrętakami ale nie dałem rady ponieważ nie wiem w którym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 3 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2007 Powinny byc gdzies na bokach pod panelem takie dziurki :D Zrob zdjecie najlepiej radia ze zdjetym panelem to Ci zaznaczymy gdzie sa :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Poczytaj na forum już była instrukcja zapodana łącznie z fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 4 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 @ brys zrob zdjecie tego radia to forumowcze wskaza ci konkretnie w ktorym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brys Opublikowano 4 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2007 Dzięki za pomoc już dałem rade. Z boku po prawej stronie jest taka zapadka i po jej odgięciu w dół trzeba podważyć z prawej strony i radio mamy już na wierzchu. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejcior Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 witam! podobnie jak kolega mam problem z wyciągnięciem radia Pioneer KEH-P8600R(nie jest to seryjnie wbudowane radio), niestety nie mam żadnych haczyków, którymi ponoć się wyciąga (od innego radia nie pasują). Tak więc może ktoś ma jakiś pomysł, albo patent jak to cholerstwo wygrzebać...wszelkie pomysły mile widziane :D pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Powinny tam być otwory, w które musisz wsadzić odpowiedniej grubości drucik i potem pociągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Wiaj, pierw sprobuj wyciagnac tą plastikową obrecz dookola radia i wtedy powinny ci sie ukazac wejsc na "druciki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 krejcior, jezeli nie widzisz zadnych otworow to oznacza to tylko jedno, masz zdejmowana maskownice (rameczke wokol panelu w radiu) na te dziurki. Ja tak mam, jak zalozylem radio a potem chcialem wyjac musialem taka maskownice _ostroznie_ zdjac z radia a potem po bokach na pionowych scianach radia na srodku mam dwa takie miejsca gdzie pionowo wkladam dwa "klucze" zeby wyjac radio, podluzne blaszki o dlugosci okolo 17 cm i szerokosci 5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejcior Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 osłonka schodzi bez problemu, tylko nie mam tych cholernych blaszek żeby wyciągnąć radio i tu się rodzi problem, bo nie mogę wykombinować co tam wepchnąć...znalazłem jakieś dwie blaszki, ale najwidoczniej za krótkie, bo nie chce się "blokada" zwolnić...chyba się skończy na tym że będę musiał podjechać do jakiegoś sklepu z car audio i kupić te blaszki... btw. SoundWave dzięki za rysunek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Lub podjedź tam gdzie montują to za free powinni wyjąć bez problemu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Eee, a nie ma jakis znajomy tego, pewnie ktos swiezo kupil radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Weź puszkę po piwie i wytnij odpowiednie blaszki uprzednio składając je na pół. Blaszki standardowo mają długość ok. 5 cm i szerokość 5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi