roberyk2006 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam koledzy,mam prośbe.Zmieniałem filtr paliwa i za cholere teraz nie moge zapalić autka.Próbowałem tą gruszką pompować ale to syzyfowa praca nic nie daje,nie wiem czym i jak sobie pomóc.Jest jakiś prosty skuteczny domowy sposób na odpalenie auta.Nadmieniam ze w baku mam ok 7-8 l ropy ale to chyba nie przeszkadza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Nigdy nie miałem problemu z odpowietrzeniem. Na obudowie masz odpowietrznik. Odkręć go i podpompuj paliwo. Jak się przeleje to go zakręć i podpompuj jeszcze parę razy. Jak autko odpali to parę razy jeszcze wciśnij pompkę i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberyk2006 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Właśnie tak robiłem,pompuje,pompuje i nic sie nie chce przelać,a palce bolą jak nic od tej gruchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 To dolej paliwa do baku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Odkręć filtr, zalej go paliwem i zakręć. Dopiero potem spróbuj podpompować i powinien zapalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberyk2006 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 witam,próbowałem zalać filtr paliwa ropą,próbowałem pociągnąc ustami i nic nie dało,wlałem do baku 10 l ropy mam pół baku,zakręcić ,pompa brzeczy słychac, mam pompe boscha,gruchą przy filtrze pompuje już dwa dni i nic tylko ręka boli.A czy można go jakoś spróbować na zapych odpalić moze wtedy zaciągnie,sam już nie wiem co mam robić.M oze znacie jakiś niekonwencjonalny sposób,pomóżcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jak nie ma paliwa to i tak nie zapali. Nie ryzykował bym z zapalaniem na zaciąg. Może gdzieś przypchał się przewód zasilający U mnie wystarczy wcisnąć pompkę ręczną parę razy i filtr zalany. Spróbuj może dmuchnąć w stronę baku i się odblokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberyk2006 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 W stronę baku?Tym wężykiem co idzie od filtra do pompy?Przed chwilą odkręcałem filtr i tam jest paliwo-full-jak zakręcam i pompuje gruchą to moge tak pompować długo i nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Jeżeli paliwo jest w filtrze to znaczy, że pompując przelewasz paliwo do baku. U mnie jest tak, że jak zaleje się filtr to pompowanie idzie ciężko a paliwo wraca do baku. Po odpaleniu zawsze jeszcze parę razy podpompuję by przepchnąć powietrze i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberyk2006 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Tylko chodzi o to ze ja nie moge odpalic auta.Krece ,krece i nic. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 A elektrozawór działa Może to nie wina paliwa tylko na przykład immo. Poszukaj na forum o problemach z odpaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Sprawdź czy paliwo dochodzi do wtrysku. Spróbuj odpalić na samostart albo plaka, jak odpali to może już sam zaciągnie paliwo ze zbiornika. Tylko nie przesadzaj z psiukaniem, żeby silnik nie kichnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi