llat Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Witam! Mam do forumowiczów gorącą prośbę. Chciałbym, żebyście mi podali dane techniczne głośników fabrycznych w przednich drzwiach w Megane '97 Hatchback. Wyjąłem fabryczny głośnik, ale nie było na nim żadnej naklejki, żadnych danych (może poprzedni właściciel zdarł). Interesują mnie następujące dane: - moc maksymalna, - moc nominalna, - pasmo przenoszenia, - impedancja, - skuteczność, - (ew.) podział częstotliwości. Przybliżając mój problem, głośnik prawy w przednich bocznych drzwiach, zaczął brzęczeć i nie chodzi tu o to, że słucham na max. Po prostu się wysłużyły. Grają pod fabrycznym kaseciaku Philips. Wcale go nie chce zmieniać, bo wystarczy mi słuchanie radia. Chciałbym tylko dokupić głośniki i zapytałem o dane, żeby nie przesadzić, ale też po to, żeby nie kupić za słabych. Proszę o jakieś informację. Będę wdzięczny za pomoc. Jeszcze tylko dam jeden przykład i napiszcie czy On może zagrać całkiem przyzwoicie (lepiej, gorzej lub porównywalnie jak fabryczne głośniki). Oto i on: Zestaw głośników - przód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Od razu jak by ktoś również podał dane techniczne głośników w megane 2 2007 r 1.5 dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimi Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 Najlepiej kupić takie z papierową membraną. Jakieś zwykłe, nie trój ani dwu drożne. Danych fabrycznych to raczej nigdzie nie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llat Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Odgrzewamy temat??? :) Znalazłem stronę w necie, gdzie można kupić głośniki, które pasują na te kołeczki. (głośniki w drzwiach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarsztyk Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 na przód najlepiej odseparowane helix, hertz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 5 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 na przód najlepiej odseparowane To tak helix, hertz... To już niekoniecznie. Zależne od upodobań użytkownika. Np dla mnie w Meganie super lata Phase evolution CFS 130.25 nie wspominając o morelach Dotech MKII lub Ovation5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llat Opublikowano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2011 Oj... i będą już przechwałki audio. Powodzenia! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Przechwałki??? :) Zobacz co wniosłeś do tematu... :) Popatrz sobie w jakich cenach chodzą używane te Phase. A robotę robią całkiem przyzwoitą. A w porównaniu do tak polecanych tanich Hertz'ów to jest przepaść.... Na dniach będę zakładał zestaw głośników na próbę za który zapłaciłem... Uwaga całe 100 zł. Fakt, do tweeterów będę musiał dokupić kondensatory, które przewyższą je wartością :P ale jestem pewny, że zagra to z większym wykopem jak i detalicznością jak ESK czy DSK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
llat Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Kolego, jak sam możesz przeczytać w pierwszym temacie, temat się odnosi do danych technicznych. Naginając temat można myśleć też o sposobie mocowania, bo też o to mi chodziło. Dałem link do tych głośników, ponieważ jak na zdj. widać są one przystosowane pod fabryczne mocowanie głośników w mojej wersji Megane. To ja też mogę Ci sprzedać :) i dodać, że Twój post to :P . Wyluzuj trochę. Powodzenia w tworzeniu "kliniki dźwięku" ! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Może po prostu wejdź na allegro i zamów jakieś oryginały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi