tizerdg Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Witam. Mam problem z moja renia:( jakis czas temu mialem problem z immo ale zostal on rozwiazany lecz auto dalej nie odpala ale tym razem nie podaje iskry. Po podpieciu komutera wyszedl blad czujnika polozenia walu ale jego wymiana nic nie dala:( co teraz robic?? prosze o rade!!!!! Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Czy po wymianie i skasowaniu błędu dalej wyskakuje to samo na diagnostyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej99 Opublikowano 3 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Skasować błąd, jeśli występuje nadal to sprawdzić przewody od czujnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tizerdg Opublikowano 4 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Nie byla podpinana pod kompa po wymianie. Ciekawe ile mnie skasuje elektronik. Zastanawia mnie jednak kontrolka immo bo gdy wkladam kluczyk i przekrecam stacyjke to ona zaczyna szybciej migac. Czy tak jest nawet po usunieciu immo?? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Nie tak nie powinno być, wychodzi na to, że masz aktywny immobiliser. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 4 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2011 Pewnie centralka Immo w BSI przyuczyła komputer i zablokowała go. I chyba jest tak, że blokada immo właśnie odcina prąd na cewki, ale mogę się mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tizerdg Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 (edytowane) tez własnie mi się wydaje ze immo bo wczesniej to zadnych klopotow z renata nie mialem. czyli oddanie kompa do elektronika powinno zalatwic problem tak?? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 6 Września 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 6 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Tak, ale musisz mieć absolutną pewność, że nie masz immo w BSI. Jeżeli jednak jest, w momencie podpięcia kompa (po zdjęciu z niego immo), zostanie on automatycznie przyuczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tizerdg Opublikowano 6 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 a co to jest to BSI??? jak to zrobic zeby tam nie bylo immo??? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Jednocześnie dodaję pasek i włączam moderacje Twoich postów. P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 7 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 BSI to tzw. moduł komfortu. Znajduje się on w kabinie, tam gdzie bezpieczniki. jak to zrobic Niestety trzeba zostawić auto u elektryka samochodowego (dobrego, rzadko który chce się tego podjąć i ma odpowiedni sprzęt; dobrze się również za tą usługę cenią). Najlepiej niech najpierw sprawdzi komputer. Może jest on tylko zablokowany. Jeżeli nadal będzie blokowany, niech zdejmie immo z BSI. Ale najpierw się z nim dogadaj, abyś 2-krotnie nie płacił za zdjęcie immo z kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tizerdg Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tak właśnie myślałem ze będzie to kosztować. ale cóż trzeba to trzeba. Wielkie dzięki za rady:) Jak poradzę sobie z tym problemem napisze co i jak. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje:) Dodano: 08 wrz 2011 - 14:31 mój znajomy elektronik mówił że w renault nie ma tego modułu komfortu. przynajmniej nie w tym modelu. wiec jak to jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 8 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 (edytowane) Niby nie ma, a jednak jest. Twojemu znajomemu pewnie chodziło o UCH (czy jakoś tak). U mnie też się kiedyś pokaszaniło z immo. Podpiąłem na próbę kompa z innej meganki. Wszystko pięknie, ale po powrocie tamtego kompa do tamtego auta (bez immo) okazało się, że komp jest zablokowany przez immo. Elektryk zaczął z nim coś robić i stwierdził, że komp jest zepsuty. To ja wziąłem tamten komputer, podpiąłem pod swoje auto i działało ono normalnie (przy nim). Po powrocie do tamtego auta znów zonk. Auto nie pali, miga kontrolka ECU. Z początkowych zapewnień elektryka na koszt 150 zł, zrobiło się nagle 400 zł, ponieważ musiał grzebać właśnie w BSI. Też megi 1 ph1. Tak z ciekawości, ile dałeś za nowy komputer ? Te bez immo nie schodzą poniżej 200 zł. Edytowane 8 Września 2011 przez Kreciq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tizerdg Opublikowano 8 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Nie kupowałem nowego kompa. Cały czas mam ten sam. Jutro ma do mnie przyjechać znajomy mechanik z renault i może coś poradzi a jak nie to do niego na warsztat ja dam. Ale do poprzedniego elektronika co kasował immo z kompa trochę się zraziłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Nie kupowałem nowego kompa O kurcze, chyba mi się posty pomyliły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi