osiur Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Właśnie przymierzam się do wymiany rozrządu + pska wieloklinowego + osprzęt + pompa wody. W necie namierzyłem sklep, który oferuje mi te wszystkie częsci w przyzwoitych cenach. Paski Gates, napinacze i rolka firmy INA, pomapa firmy DOLZ. Sprzedawca zapewniał że ci producenci produkują dla Renault jako oryginalne części. I tu pytanie. Czy ktoś spotkał się z firmą INA, DOLZ podczas naprawy swojego Renault? Możecie potwierdzić dobrą jakość tych części? Wiadomo rozrząd to ważna rzecz w aucie. Chciałbym mieć spokój na kolejne 100kkm. Thanks! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 poszukaj na forum, było o tym już wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Co do paska Gates, to one rzeczywiście szły na pierwszy montaż w Renault. Co do reszty to nie znam firm. Poszukaj na forum było kilka tematów o tym, a w nich podane firmy i co kto poleca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiur Opublikowano 6 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 Znalazłem sporo opinii o rolkach i napinaczach SKF ale o INA i DOLZ nic. :D No nic poczekam jeszce trochę może ktoś coś wie o w/w producentach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej 124 Opublikowano 2 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2007 SKF FAG INA należą do najlepszych producentow łożysk i nie tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiur Opublikowano 3 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Dzięki za informacje potwierdzenie dobrego wyboru ;) Osprzęt już zamontowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 3 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2007 Tak więc polecę na przyszłość. Paski najlepiej GATES. Jeśli chodzi o rolki i napinacze to INA i SKF. INA to firma która produkuje napinacze i rolki na pierwszy montaż do 90% aut. A kupując SKF jak otworzysz pudełko to możesz zobaczyć na rolce napis "INA" 8-) różnią się tylko... ceną. Tak więc SKF też polecam. Jeśli chodzi o pompę wody to można też kupić firmy SKF. Nie słyszałem żeby się ludzie skarżyli. O firmie DOLZ nigdy w życiu nie słyszałem :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi