logolo Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Witam,Może ktoś wie jak ustawić wybraną czestotliwość na radiu np MW 820MHz, jeżeli tam nie nadaje żadna stacja. W moim radyjku jest tylko (chyba) automatyczne wyszukiwanie stacji i radio nie zatrzymuje się w miejscu gdzie nie ma sygnału. Może to jest w instrukcji (której niestety nie posiadam).... Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Jakie masz radio, Tuner List? Kiedyś wysyłałem własną instrukcję w tej sprawie, gdzieś powinno to leżeć, spróbuj poprzez "szukaj", jak nie to gdzieś odnajdę. Pamiętam, że manipulatorem prawym trzeba przejść na TUNER MANU i wtedy chyba można ustawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logolo Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 tak tuner list. Próbowałem chyba wszystkiego. W Tuner Manu leci do sygnału - nie ma możliwości zatrzymania. Albo ja nie umiem. Szukam i szukam i szukam ... Tak więc byłbym wdzięczny. W zamian podzielę się jak działa konwerter CB - podłącza się go pod radyjko i CB słychać. Ale sygnałz CB jest za słaby (albo to urządzenie jest g. warte) i radio na wybranej częstości się nie zatrzymuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Ale sygnałz CB jest za słaby (albo to urządzenie jest g. warte) i radio na wybranej częstości się nie zatrzymuje. Te konwertery jako tako sprawdzają się tylko przy zwykłych długich antenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
logolo Opublikowano 17 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 Udało się. SRC nacisnąć i przytrzymać. CO do konwerterów to oto moje spostrzeżenia na świeżo. Szumi, ale coś słychać. Zasięg oceniam na około 1km. Jak stoisz w korku i nie wiesz co się stało z przodu - dzięki konwerterowi jest duża szansa że czegoś się dowiesz. Jednak szumi i pomimo tego że w konwerterze jest przełącznik na czułość mniejsza i większa to wg mnie praktycznie nic on nie daje. Za tydzień będę miał możliwość przetestowania tego konwertera z kolegą który ma CB i wtedy podam potwierdzony zasięg. A jeszcze jedno. Moja antenka to ok 80 cm (więc nawet nieco więcej niż minimum o jakim piszą w instrukcji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi