sils Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Witajcie, mam następujący problem nie uzależniony od temperatury silnika. Podczas jazdy czasami potrafi mu odbić i samoczynnie zwiększa obroty podczas jazdy jak i nie raz stojąc na światłach (najpierw było do 2k) a dziś potrafiło zwiększyć obroty nawet do 3,5k i tak przez 2-5 sekund po czym samochód gaśnie. Oczywiście by nie tamować ruchu próbuję szybko odpalić, ale się nie da - tylko kręci. Jedynym na razie rozwiązaniem jakie znalazłem do wciśnięcie gazu i odpalanie - ale wtedy da się poczuć w środku pojazdu benzynę. Zapobiegawczo został wymieniony filtr powietrza oraz wyczyszczony silniczek krokowy. Czy macie jakieś pomysły lub rozwiązanie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Sprawdź czujnik temperatury dający sygnał do komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Poczytaj posty o silniczku krokowy. Jak się zawiesi to też tak może się dziać. Mój kiedyś abo się zawieszał i gasł na wolnych albo jechał do 3 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 możesz sobie go czyścić 5 razy dziennie, jak jest zepsuty to już mu czyszczenie nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 jak jest zepsuty Zaczyna się od najprostszego czyli czyszczenia :) W moim przypadku pomogło i było potem OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Zaczyna się od najprostszego czyli czyszczenia ale pisał że czyścił :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 ale pisał :) Jasność pomroczna :) :P To już wtedy tylko wymiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Jasność pomroczna też tak mam, zwłaszcza rano :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sils Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 przed czyszczeniem silniczka był jeden jedyny taki dzień kiedy po przejechaniu 100m działo się to co powyżej i po kolejnych 100m znowu. Dlatego też zmobilizowało mnie do konserwacji. Po czyszczeniu (przedwczoraj) wystąpiło na razie tylko raz. Być może silniczek do wymiany - koszty niewielkie więc można spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi