slawko_23 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 (edytowane) 26.09.2011r. godz. 22.30 Tego dnia ma być emisja programu na ww stacji. W zapowiedzi widziałem "problem" z renault megane. Może będzie ciekawe, coś się dowiemy. Będę oglądał. :) Edytowane 26 Września 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Była wzmianka w RAPORCIE. Chodzi o KZFR w megane II. Wymieniali już kilka razy i zawsze reklamacja. Fajne było tłumaczenie serwisu Renault. Więcej w Turbo Kamera - trzeba zobaczyć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusk Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 jak było Summer Cars Party była kamera z TVN TURBO i załapali moja Meganke,lukajcie na programy a jak zobaczycie to dajcie mi znak kiedy i w jakim programie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Niestety nie mam tego programu, zatem poproszę kogoś kto obejrzy o drobną relację na forum :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Znany nam już dobrze problem z KZFR. Niestety temat został potraktowany po łebkach, wystarczyło zagłębić się w lekturę naszego forum, które było nawet pokazane w programie. Powinni sprawę zgłosić do UOKIK, wada fabryczna nie zgłoszona przez Reno. To samo dotyczy obracających się panewek w dCi - kolejny ciekawy temat do poruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_23 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 (edytowane) Sprawa dot megane II grandtour (1.6 16V). Cztery razy wymieniali KZFR (za darmo, ale przebąkiwali o współfinansowaniu 4 wymiany przwz właściciela). Chcą odkupić to felerne auto od właściciela. A na pytanie co z nim zrobią, to stwierdzili, ze sprzedadzą i udziela 12 mies gwar na ów element. A jeżeli się zepsuje po 14 mies? No to już będzie po gwarancji..... Edytowane 27 Września 2011 przez slawko_23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 A czy może jak zacznie się wymieniać olej np. co 13.000 to problem nie będzie taki częsty ? Bo jeśli się nie mylę to KZFR jest sterowane malutkimi kanalikami z olejem silnikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 (edytowane) Mylisz się. Te ustrojstwa są kiepskiej jakości. Reanult o tym wie i ma to gdzieś. Mogliby tak przestać się męczyć z tym silnikiem, Nissan ma zdecydowanie lepszą jednostkę. Edytowane 29 Września 2011 przez kocuper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 No i przede wszystkim nissanowskie 1.6 jest na łańcuchu. To kolejny plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 nissanowskie 1.6 jest na łańcuchu. To kolejny plus. Plus dla posiadacza a minus dla serwisu. W końcu z czegoś muszą żyć. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 W starych silnikach Skody (1,2 i 1,4) które montowane są też w Polo jest łańcuch, który trzeba wymieniać co 80.000 chyba a w silniku diesla Opla (nie pamiętam oznaczenia) łańcuch wymienia się co 100.000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 W Primerze 1,6 i 2,0 łańcuch potrafi się odezwać po 150-180 tyś km. Wymiana łańcucha tez nie jest tania, bo same części to wydatek ponad 1000 zł. Tak więc łańcuchy też nie są całkiem bezobsługowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Nie ma to ja folks coś tam TSI widziałem wymianę rozrządu po nie całych 60 tys i oczywiście serwis stwierdził winę użytkownika. Pewnie za dużo jeździł :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Kolega z pracy ma auto z silnikiem 1,4 TSI i jest już po kolejnej wymianie rozrządu na gwarancji, auto chyba ma w okolicach 50 tyś km. Wszystko zrobione na gwarancji bez problemów + gratis auto zastępcze. Koncern VW nie ma szczęścia to silników z łańcuchem rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trybik Opublikowano 2 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2011 W razie czego jest jeszcze opcja obejrzenia na http://tvnplayer.pl/program,wszystkie,turbo-kamera,najnowsze,0,249.html Co do samego odcinka, oglądałem... jak zwykle KZFR a serwis tłumaczy się na zasadzie TTTM (Ten Typ Tak Ma). Super, ja też mam 1.6 16v K4M 760 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi