Easy Opublikowano 9 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2007 W sobote na zlocie zobaczylem silniczek 2.0 16v (F4R) u kolegi CAPOMAN'a w Scenicu. Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy zobaczylem ze "od gory" nie rozni sie on niczym od mojego (wizualnie). Stad moje pytanie, czy F4R to blizniaczy silnik K4M i K4J ? A jesli tak to czy osprzet pasuje :D F4R CAPOMAN'a: Moje K4J: Sami zerknijcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Moje zdanie jest takie: Osprzęt powinien pasować. ECU jeśli jest inne to cała wiązka do wymiany lub wtyka do przeróbki (grubsza robota). Jeśli ECU są takie same, to wsad mają napewno inny, ale to juz pikuś. Trzeba postawić dwa auta obok siebie i element po elemencie porównywać. Co sie da oczywiście. Jesli okaże sie, że wiązka, osprzęt i ECU są identyczne to jest wielka szansa że da się zrobić przeszczep. Nie napiszę oczywiście, że da sie na 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi