deszczowy Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Cześć Jakiś czas temu wysiadł mi silniczek tylnej wycieraczki w Megane I rocznik 99 nadwozie hatchback 5d (coś takiego http://otomoto.pl/renault-megane-1-6-16v-C20875650.html ). Chciałbym poprosić o pomoc w doborze odpowiedniego silniczka (z wymianą udam się do fachowca). Na allegro jest wiele (i w różnych cenach) silniczków do Megane I i nie chcę kupić niepasującej części. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jesteś 100% pewny, że padł silnik a nie coś z instalacją bo np u mnie przestał działać bo nie miał masy... Warto sprawdzić manetkę i czy dochodzi prąd i sam silnik sprawdzić pod aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Z tego co pamiętam, to wszystkie silniczki w wersji Berline były takie same. Wymiana silniczka sprowadza się do odkręcenia kilku śrubek. Zrób sam i zaoszczędzisz w 20 min jakieś 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Mogę się mylić, ale ostatnio przeglądałem na allegro silniczki do Meganek. Z tego co zauważyłem to różnica polega na innym mocowaniu całego zespołu do klapy, oraz w różnych wtyczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 3 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Jeżeli potrzeba to posiadam razem z ramieniem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi