Danielossss Opublikowano 23 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2007 Co o tym myślicie? http://moto.allegro.pl/item257129592_renau...sterownika.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartixr Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 jestem po "przyuczeniu" kluczyka w mojej megi 98r , motor F3R koszt samego kodu 30 pln w aso, za przyuczenie biora 50 pln. Kod 4 cyfrowy posiadam i 2 sprawne kluczyki !! chcieli i mnie przyuczyc ... biorac 50 pln za naprawe kluczyka w sensie lektronicznym, wmawiali mi ze mikrostyk sie rozlatywal.. wybilem im to z glowy pokazujac brak swiezych lutow na plytce w srodku kluczyku - OSZUSCI w Chelmie BTW - mikrostyk dzial jesli dioda indykacji dziala, a jego koszt w sklepie elektornicznym - 50 gorszy. powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victoria Opublikowano 1 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2007 Hmm.. skoro temat o kluczykach i immo to i ja się dołączę... Megankę ('97) mam od 2 tygodni... Z samochodem dostałam 2 kluczyki, przy czym jak się później okazało, jeden z nich nie odblokowywał immo. Przy wymianie baterii okazało się, że urwana była dioda od podczerwieni. Naprawione - sprawdzone że podczerwień działa, ale co z tego skoro się prawdopodobnie kluczyk rozprogramował, bo immo nie wyłącza. Meganka kupiona była w komisie od w sumie już trzeciego właściciela i oczywiście kodu do ręcznego wyłączania immo nikt nie zna. Dodatkowym utrudnieniem jest fakt, iż nawet jakbym znała ten kod, zaprogramowanie kluczyka (przynajmniej na chwilę obecną) nie było by możliwe, ponieważ ktoś chyba po przecinał jakieś przewody i po naciśnięciu guzika od centralnego w środku w samochodzie słychać tylko (chyba przy bezpiecznikach) że coś się przełącza, ale zamek centralny nie działa (ani przy wyłączonym silniku, ani przy włączonym). Dzwoniłam wczoraj do dealera z pytaniem czy mogę od nich uzyskać kod odblokowujący do immo i ile by to kosztowało (oczywiście zaznaczyłam że pojawiłabym się u nich osobiście z dowodem osobistym i dowodem rejestracyjnym), ale gość powiedział, że kod jest tajny i go nie podają, a w ogóle to kto mi powiedział, że u nich można go dostać!? Zadzwoniłam więc do innego dealera - tym razem powiedzieli, że kod kosztuje 35 zł netto, zaś programowanie kluczyka - 95zł netto. Czy ktoś z Was zna może ASO w Wawie, w którym mają trochę bardziej przystępne ceny? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Ja przeszukałem internet w temacie kluczyków i na tej stronie znalazłem informację że gość dorobił kluczyk z immo i sterowaniem c.z. bez problemu, więc może to jednak mit że trzeba jechać do ASO ?? http://www.grupy.v10.pl/dorobienie,klucza,...17,2007_02.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Bo to był facet z ERY, a Ty nie wierz w takie pierdoły :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamarekk Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Witam... przeczytałem cały temat,ale nie znalazłem rozwiązania mojego problemu...Kontrolka immobilizera miga,zdobyłem kod,ale niestety nie mogę go wprowadzić...po naciśnięcu przycisku od zamykania drzwi(tak,jak to napisano w instrukcji)ta cholerna kontrolka nie przestaje migać!!!Proszę o pomoc!!!Dodam,że mój samochód to meganka 1,9 dti z 2000 roku...czyżby pozostało mi tylko usunięcie immo? Pozdrawiam... Cóz jeszcze mogę dodać? Centralny zamek działa,to chyba tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 jutro jadę z autem do fachowca żeby stwierdził ile bedzię kosztowało zdjęcie immo muszą podłączyć do kompa i wtedy mi powiedzą cenę (tak mi powiedział gość z serwisu) jutro się przekonam co i jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamarekk Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 A ja wczoraj oddałem samochód do zdjęcia immo.Ma to kosztować 4 stówki...Zobaczymy co z tego wyjdzie.W końcu jest to jakaś ingerencja w komputer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Columb Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 ja sobie w dti sam zdjalem komputer i to calkiem przypadkowo odcinajac zasilanie od jednego przekaznika i wstawiajac pomiedzy niego dodatkowy immobiliser. Myslalem nawet ze cos sie popsulo w oryginalnym immo ale pojawilo sie to wlasnie po podlaczeniu drogiego immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 wróciłem od mechaniora i nic z tego, tego immo mi nie zdejmie bo nie ma jakiś tam sterowników będę szukał dalej dowiem się jak to jest w ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bram Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Witam wszystkich - prosze kogos o pomoc - ja wiem ze na innych postach sa takie same tematy ale zadnych konkretow moze ktos w koncu konkretnie pomoze. Mam megane 1.6 RT 96r. i mam problem z uruchomieniem tz nie moge odblokowac zamka centralnego a co za tym idzie odblokowac imobilajzera - auto mam w garazu otwarte i dlatego wiem ze jak przekrece stacyjke to lampka imobilajzera mruga szybciej - natomiast naciskanie na pilota i przykladanie go do nadajnika nic nie pomaga. Jak to obejsc zeby uruchomic silnik ???. Pilot jest sprawny bo dioda mruga a pozatym niedawno wymienialem baterie - niektorzy pisza ze po odaczeniu aku. moze sie tak stac ja kilka razy odlaczelem aku. i to na dzien, dwa i wszystko dzialalo. A wiec co jest grane - dajcie ktos znac bo mnie trafia juz od tygonia. Bede wdzieczny za pomoc -bram- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panini Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Pilot jest sprawny bo dioda mruga Która dioda mruga, sygnalizacyjna czy na podczerwień? nie moge odblokowac zamka centralnego a co za tym idzie odblokowac imobilajzera Jeśli znasz kod immobilisera to odpalisz awaryjnie za pomocą przycisku centralnego. A poza tym mam to samo i musialem pobawić się komputerem. Ściągnąłem immobiliser i jest ok. Więc chyba również i Ciebie to czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slonik Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Mam problem, może banalny, ponieważ mam tylko jeden kluczyk, dorobiłem sobie grot za 18zł i chciałem zrobić generalną próbę awaryjnego uruchomienia auta, szukałem kodu do swojego immo i znalazłem w briefie takie coś "RC????" gdzie znaki zapytania to oczywiście cyferki, myślę że to jest właśnie mój kod, ale niestety jako druga liczba jest tam zero "0", więc nie wiem jak mam naciskać przycisk kiedy mam wystukać zero (czekać aż mrugnie 10 razy?). No i nie jestem pewien czy to jest ten kod, ale skrót RC tłumaczę sobie jako "Renault Code" no i są te 4 cyferki (z tym nieszczęsnym zerem). Jak wprowadzić zero (druga cyfra) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvercar Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 kod do radia też jest 4 cyfrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adbyczek Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 A poza tym mam to samo i musialem pobawić się komputerem. Ściągnąłem immobiliser i jest ok. . skoro to potrafisz to mamy po problemie z immo chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi