mski Opublikowano 12 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2008 ...Po przeszukaniu internetu i to dwa razy znalazłem ciekawy program do generowania klucza serwisowego wraz z instrukcją jak to zrobić niestety nie mam nigdźe numerów kluczyka więc nie mogę skorzystać no ale może komuś się przyda a przynajmniej może ktoś sprubuje kto zna swój kod serwisowy czy program generuje go prawidłowo jest tu : http://bba-reman.com/content.aspx?content=...mergency_recode Witam wszystkich, od zeszłego tygodnia jestem właścicielem meganki, niestety z jednym kluczykiem. Nie dostałem do niej też kodu, ale za to sprawdziłem działanie powyższego programiku i potwierdzam jego działanie, po podaniu wszystkich danych programik wygenerował kod czterocyfrowy, kod sprawdziłem i działa. Po wstukaniu udało się odpalić auto. Mam kluczyk na podczerwień i tylko w ten sposób jest przekazywany kod do immo. Więc nie trzeba koniecznie jechać do ASO po kod, mi się udało zaoszczędzić. :( Właśnie ściągnąłem sobie ten programik i jest tam potrzebny kod kluczyka który jest na płytce kluczyka. Rozkręciłem kluczyk i kod/nr seryjny jest 2 wersowy i nie wchodzi ni jak ,jak wpisuje jeden wers to błąd jak dwa to też jak tylko drugi tak samo. Jak ktoś to zrobił niech się pochwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poplat Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Ja wpisalem kod wygrawerowany na wewnetrznej obudowie kluczyka - litera, 3 cyfry, litera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek59950 Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 tez mam problem z imob i tez odpalam swoja meganke kodem wczoraj kolega mi powiedzial ze mozna jakos przewodem od akumulatora podlaczyc sie pod cewke ktora odcina paliwo niewim czy dobrze to tlumacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Witam, U mnie sytuacja jest zgoła inna i proszę o poradę. Ze wszystkich opisów na forum jak też i opinii mechanika wynika, że w mojej bryce zrobione jest jakieś obejście ażeby omijać funkcjonalność immobilizera. Auto otwieram poprzez zamek z kluczyka (komunikacja IR przez klucz nie działa). Kodu przez CZ nie muszę wstukiwać. Próbowałem synchronizować kluczyk. Podłączałem pod odbiornik woltomierz i zauważyłem że jakaś reakcja w odbiorniku po naciśnięciu guzika na kluczu jest. Synchronizacja jednak się nie udała. Mechanik zaglądał ostatnio w ten mój mechanizm i stwierdził, że jest zrobione jakieś obejście na immo. Polecił mi elektryka, który raczej będzie umiał sobie z tym poradzić. W związku jednak ze wszystkimi problemami opisywanymi na forum mam mieszane uczucia czy chciałbym (tzn. chciałbym, ale nie wiem czy warto) mieć ten mechanizm przywrócony do oryginalnej funkcjonalności czy nie. Przez to obejście pewnie nie mam alarmu, imma no i oczywiście otwierania bryki zdalnie. W większości raczej forumowicze chcieli pozbyć się imma. Ja mam inną sytuację :( zastanawiam się bowiem nad jego przywróceniem. Nie wiem dlaczego poprzedni właściciel się go pozbył. Może jesteście świadomi jakich kosztów mógłbym oczekiwać za usługę ponownego podłączenia imma. Proszę o opinie czy warto przywracać ten fabryczny mechanizm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mski Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Może właśnie się pozbył bo coś mu już nie działało poprawnie. Jak nawet jakiś elektryk by zrobił to immo z powrotem a okaże się że nie działa to trochę szkoda kasy. Jak by wszystko działało to poprzedni właściciel nie tracił by kasy na usuwanie immo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Zakładam że elektryk zna się na temacie i da sobie z tym radę. Kwestia tylko właśnie za jaką kasę to zrobi i czy nie lepiej sie zdecydować na jakiś zestaw z allegro (w sensie kosztów oraz poziomu bezpieczeństwa bieżącego systemu który by działał / zestawu z allegro). Osprzętowanie alarmu i c.z. w aucie mam więc szkoda żeby tak leżało nieużywane. Może wie ktoś czy można kupić np. na allegro jakiś zestawik sterownika c.z. taki żeby można było wykorzystać istniejące urządzenia (alarm i silowniki c.z.)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 Kupić centralkę zamka z zewnętrznymi pilotami to nie problem. Pytanie tylko jaki masz teraz alarm. Czy alarm wyzwala centralny, czy centralny wyzwala alarm. Bo od tego zależy, jaką centralkę kupisz. Oczywiście z pilotem kluczyku się pożegnasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tekken666 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 chcialem tylko dodac ze program podany wczesniej podzialal i u mnie. wpisalem numer kluczyka (jest w srodku na plastiku) i kod podany przez program dziala, wiec nie obawiam juz sie ze mi padnie bateria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati18 Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ten programik podziałał i u mnie Co więcej, dzięki informacjom z forum udało mi sie zakodować kluczyk, w którym wymieniłem baterie! Dzięki wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał79 Opublikowano 25 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2008 na 8 stronie tego tematu o dorabianiu kluczyka i kłopoty z tym związane a minowicie nadajnikiem immobilajzera znajdującym się w kluczyku spróbowałem zdobyć kod awaryjnego odpalania .Kod ten wygenerowałem za pomocą programu który udostępnił kolega chyba Piotrek na 8 stronie tego tematu.Aby operować tym programem trzeba znać angielski (techniczny) .Wpisując kod z kluczyka i kod z tabliczki która znajduje sie na słupku przy drzwiach prawych program daje nam kod którym w razie awari kluczyka można odpalić samochód .Dzięki kolego za udostępnienie tej strony z tym programem zaoszczędziłem dużo pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomba Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam Mam problem , padły mi baterie w kluczykach i nie mogę wyłączyć immobilajzera, bo po wymianie baterii nie działają. Czy muszę jechać do salonu żeby je zaprogramować czy jest jakaś inna możliwość? Mam meganke z 96' roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Zanim coś napiszesz, to poczytaj wcześniej cały temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 nie mogę wyłączyć immobilajzera, bo po wymianie baterii nie działają. A co mają baterie do immob. ???? - Przynajmniej tak u mnie jest. Transponder (immob.) w moim przypadku kostka umieszczona w kluczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Witam, Mam dwa oryginalne kluczyki, ściągnąłem program do generowania kodów. Jednak mam pytanie czy key code znajduje się w każdym z obydwu kluczyków czy jest zapisany tylko w jednym z nich ? Otwarłem jeden kluczyk i nic tam nie zalazłem, jest zapisany w postaci karteczki z kodem czy gdzieś na tym układzie scalonym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati18 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Cih nie wiem czy jest on na obu kluczykach, w każdym razie znajduje się on na wewnętrznej stronie obudowy kluczyka. Jest tam poprostu wytopiony. A w papierach od samochodu nie masz może takiej małej karteczki z kodem kreskowym? Tam też jest zapisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi