Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sebaczaj Opublikowano 30 Grudnia 2006 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kupiłem dziś megane 1996 r., silnik 1,6, wersja RN z immobilaizerem i centralnym zamkiem. W instrukcji obsługi (WKŁ) przeczytałem, że powinienem mieć jakiś KOD. Nic takiego nie dostałem, czy można go jakoś ustalić? Jak się dowiecie dalej kod można uzyskać tylko w ASO. Poniżej jest sporo informacji dot. uaktywniania kodu w kluczku po wymianie baterii, innych problemach z centralnym zamkiem na pilota z kluczyka. Informację te dopisałem poniewąż temat się znacznie rozrósł i odbiegł od pierwotnego pytania. Dodano 06.04.2008 W temacie jest także link do programu, który wygeneruje kod do immo. Działanie jest potwierdzone w kilku przypadkach. (sam tez to potwierdzam- wygenerowany kod działa) - gojgien 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kod jest zapisany w kluczyku. Immo zczytuje go gdy wkładasz kluczyk do stacyjki. Jeżeli chodzi o jakiś inny kod, to napewno ustalisz to poprzez ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebaczaj Opublikowano 30 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Na stronie 20 w książce z WKŁ jest opis, że kod jest usuwany z pamieci komputera po 10 minutach od odłaczenia akumulatora i trzeba mu go wklepać przyciskiem blokowania drzwi. Jest też napisane, że kod mają tylko w serwisie. Ale w takim razie już nie wiem co się dzieje jak odłączę akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 FAktycznie masz rację. Odblokowywanie centralnego zamka masz w kluczyku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Kod dostaniesz w ASO - jak się do nich zgłosisz. Trza wziąć dokumenty coby wiedzieli, że auto jest na ciebie i zrobią to praktycznie od ręki. Nie wiem czy coś za to krzyczą bo ja dostałem ten kod jak autko kupiłem od poprzednika ;-) Tak przy okazji to spytaj poprzedniego właściciela - powinien ci dać ten kod z autem - może poprostu zapomniał przekazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Czy ten kod to taka naklejka z cyferkami i kodem kreskowym? mam cos takiego i nie wiem co to jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Kod jest zapisany w kluczyku. Immo zczytuje go gdy wkładasz kluczyk do stacyjki.Jeżeli chodzi o jakiś inny kod, to napewno ustalisz to poprzez ASO. Ja posiadam dwa klucze do Scenic-a i w obu kluczach jest innu numer ( 5 cyfr ), czy to właśnie jest ten kod? Jeden z nich niestety nie działa, po rozebraniu i wymianie baterii ( nowe ) przestał otwierac drzwi i tym samym nie odblokowywuje immob. Baterie napewno dobre bo dałem je do drugiego klucza i wszystko gra, co mogło sie stać, czyżby sie rozkodował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jeżeli chodzi o M I to są to 4 (cztery) cyferki. Ja posiadam dwa klucze do Scenic-a i w obu kluczach jest innu numer Kod do obu kluczy powinien być ten sam. Co do ilości cyferek do SCENIC-a to nie pamiętam ale napewno było ich więcej - chyba 6 czyżby sie rozkodował??? Tak mogło sie stać - czasami przy wymianie bateryjek gubi kod - nie zawsze Trzeba go teraz przyuczyć. No chyba, że coś innego się stało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 ale ale to nie jest z tym tak do końca zajmuję się tymi samochodami i wielokrotnie nawet od swojego wyciągałem akumulator na dzień dwa i nie musiałem wpisywać żadnego kodu a immobilajzer działa wiec nie twórzmy tu powtórki mitu z FRANUSKIE.PL że po odłączeniu aku należy ustawić na nowo komputer wtrysków co do opłaty za kod w ASO to jest dosyć wysoki koszt ok 100zł tak jak dorobienie kluczyka z kodem immobilajzera ok 600 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Dzisiaj już wiem do scenika było 8 cyferek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martocho Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kupiłem w Niemczech Meganke 1,6 97 rok , problem w tym ze nie działa centralny ,ani nie da się odblokować immobilisera z kluczka . Wewnętrzne sterowanie centralnym działa bez problemu , dostałem od niemca kod który muszę przy każdym odpalaniu wstukiwać za pomocą wewnętrznego sterowania centralnym . Czy jest możliwość całkowitego odłączenia immobilisera ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 A masz dobry kluczyk Sprawdź baterie, styki, diodka itd to co w kluczyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martocho Opublikowano 25 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2007 Kluczyki dwa są OK , przy zakupie niemiec powiedział że jest problem z immobiliserem i nie odblokowywuje się z kluczyka . [ Dodano: 2007-01-28, 14:42 ] A może ktoś potrafi mi powiedzieć jak można zakodować kluczyk , po wymianie baterii . Bardzo proszę o podpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harmond Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 witam, powiedzcie mi czy można bez obaw że coś się popapra, wymienić tą baterię w kluczyku. jeśli nie to w jaki sposób można zaprogramować od nowa klucz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
__Robert__ Opublikowano 28 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Dzisiaj już wiem do scenika było 8 cyferek Z tego co ja wiem ten kod do Scenica ma 4 cyfry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi