jajaceek Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam, Denerwuje mnie, że w moim Scenic'u phi nie mogę sobie zapuścić płytki z mp3. W phII jest wizualnie takie samo radio ale już obsługuje mp3. Stąd moje pytanie - czy jak włożę to radio do Scenic'a phI to będzie wszystko funkcjonowało: sterowania, wyświetlacz? Czy różnica w tych odbiornikach to jest tylko w obsłudze mp3 czy jeszcze coś zmienili tak aby nie można było montować do hpI? Pozdrawiam, J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Teoretycznie powinno pasować, bo to radio wysyła info na wyświetlacz co powinno być wyświetlane. W moim sceniolu drugim ph II, mam radio bez Mp3, więc skoro jest kompatybilne w tą stronę, powinno być także odwrotnie jeśli zmiana dotyczy tylko możliwości odczytywania plików z tym rozszerzeniem. Oczywiście nie mogę tego potwierdzić na podstawie takiej zamiany, bo tego nie robiłem. Ja zastosowałem emulator zmieniarki z odczytem Mp3 z karty SD. Jest to wygodniejsze jak trzeszczący i stukajacy o siebie zbiór opakowań płyt, a także ich podmiana w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal_80 Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Kolego Gojgien Czy mógłbyś opisać jak to Ci działa, podać model lub namiar na ten emulator. Jestem zainteresowany ale nie chce się nadziać na jakąś chińszczyznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Ostatnie Twoje stwierdzenie już eliminuje ten sprzęt z Twojego zainteresowania. To pochodzi z CHRL. Poza tym faktem, z działania i sprawności jestem zadowolony co już kilka razy w różnych miejscach na forum napisałem, jak też przedstawiłem małą przypadłość, która jest z tym moim egzemplarzem związana. Nie ma sensu tego przepisywać, tu więcej: http://megane.com.pl/topic/12391-radio-tuner-list-i-podlaczenie-usb-box/page__view__findpost__p__237758 (temat dłuższy i w jego dalszej części jeszcze kilka moich postów z oceną tego emulatora) http://megane.com.pl/topic/31677-radio-do-megane-ii-cc/page__view__findpost__p__249635 http://megane.com.pl/topic/30516-jaka-zmieniarka/page__view__findpost__p__242568 Tu też chyba coś jest na ten temat: http://megane.com.pl/topic/5352-aux-czy-komus-sie-udalo/page__hl__%2Bemulator+%2Bzmieniarki Edytowane 10 Października 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HanSolo Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Gojgien a gdzie masz podłączony sprzęt? Przymierzam się do zakupu ale u mnie w grandzie II phI radio mam pod tylną kanapą i trochę grzebania jest by się do niego dostać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Za radiem, w miejscu na podłączenie zmieniarki (niebieska kostka), a radio mam w konsoli. Przy emulatorze jest około 1m kabla. Nic nie stoi na przeszkodzie by emulator w pobliżu radia zainstalować i umieścić go tak, by był do niego łatwy dostęp, na przykład szuflada pod siedzeniem tylnym. Dostęp jest potrzebny tylko do wymiany karty lub pendrive-a z utworami. Poza tym jest bezobsługowy. Kartę można wówczas wymienić na postoju i masz minimum kolejne 6x99 (są ponoć wersje widzące więcej jak 6 katalogów) utworów do odsłuchania w czasie jazdy, zmieniając je sterowaniem pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi