ziomek4007 Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam. Zastanawiam się nad takim zestawem jak w temacie. Głośnik grałby w małej skrzyni zamkniętej (10-12l), ponieważ bagażnik czasami potrzebny. Z przodu mam DB 52.1 (drzwi wygłuszone itp) ale basu trochę brakuje. Chodzi mi głownie o to czy szukać innego głośnika 8" typu : IT MDS 08, u-Dimension EL S804, u-Dimension EL S804 w tak małą skrzynię czy ten JL w zupełności wystarczy i zagra odpowiednio w takiej skrzynce :) wzmacniacz na mostku ma niby 140W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Najlepiej samemu posłuchać bo i intertechnik, i JL ma dobre opinie. U siebie mam JL'a w closed, ale 12" (12w1v2). Steg ma 150W i spokojnie daje mu radę. Mi brzmieniowo JL odpowiada, 8" na pewno będzie dużo bardziej dynamiczne. Myślę, że czy to będzie IT, czy JL, będziesz zadowolony. Swoją drogą z tego co czytałem to 8" IT w closed to tak optymalnie 15L. Nie wiem, jak JL, Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Ten JL Audio 8W0-4 optymalne wymagania co do zamkniętej skrzynki ma 10-11l, dla BR 21-22l. A ten IT to IT czy juz NOVA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi