nemo22 Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Witam Wszystkich Jestem nowym szczęśliwym mam nadzieję posiadaczem Renaulta Megane 96, 1,6 jednak auto ma kilka małych mankamentów mianowicie: 1 Mruga kontrolka od Immobilizera auto odpala i jeździ (mam tylko jeden kluczyk bez możliwości otwierania centralnego) a kontrolka potrafi sie sama z siebie wyłączyć na jakiś czas i tak samo włączyć 2 Czasami w zakręcie w lewo na dziurawej drodze szarpie (tak jakby paliwa nie dostawał) ostatnio pod górkę nie podjechał dopiero po zgaszeniu i odpaleniu nie było już problemu 3 Nie działa sterowanie i podświetlanie fabrycznego radia (szczegóły w dziale CAR AUDIO) 4 Świeci się kontrolka poduszki choć poduszka jest a auto raczej jest bezwypadkowe Proszę o pomoc I z góry dziękuje Pozdrawiam TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Świeci się kontrolka poduszki choć poduszka jest a auto raczej jest bezwypadkowesprawdź styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jak masz boczne to sprawdz styki pod fotelami, one lubia sie rozlaczac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo22 Opublikowano 11 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Nie mam bocznych mam tylko jedną kierowcy I najbardziej mnie wkurza to szarpanie na zakrętach i to tylko w lewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 nemo22, masz prawdopodobnie uszkodzony (pęknięta tasiemka) zwijacz na kolumnie kierownicy. Łączy on poduszkę w kierownicy z instalacją AIRBAG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo22 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 W weekenda rozbiorę to i zobaczę może uda mi się znaleźć A macie jakieś pomysły co może być przyczyną szarpania (ja stawiam na zasyfiony filtr paliwa) Pozdrawiam TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 O na to to może być wiele przyczyn. Filterek niby piszą aby wymieniać co 60 tys. ale nie na paliwo PL ;-) - też może być zabity. Może sama pompa coś szwankuje, może jakaś nieszczelność i ciągnie powietrze z paliwem. Świeczki, cewka, przewody, filterek powietrza zapchany. Jak piszesz po dziurach i w zakręcie - może coś zwiera albo gubi gdzieś jakiś styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek-S Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Czy przypadkiem nie chrobocze ci nic przy skręcie? Bo ta przyczyna szarpania może mieć też charakter mechaniczny - kończący sie przegub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo22 Opublikowano 12 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Nic nie stuka i nie puka nie chrobocze Filtr powietrza jest nowy A jak szarpie to czasami jak dam gazu mocniej to przestaje wymienię filtr i przeczyszczę układ paliwowy może pomoże Pozdrawiam TM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jt Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Czy objaw ten jest tylko przy skręcie w lewo czy w prawo również - jeśli tak to sprawdź poziom płynu w układzie wsp. Sprawdź również świece jeśli masz nagar to może być przyczyna, że silnik przerywa i traci moc. Może to oznaczać,że poszły uszczelniacze w silniku , a silnik nie bierze oleju? Jeśli tak to czeka Cię grubsza robota i to dość kosztowna - niestety sam to przerabiałem w meganie classic z 97. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nemo22 Opublikowano 18 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Właśnie że wszystko jest OK oleju nie bierze wszystko w normie Podejrzewam że to wina immobilaizera ktoś już przy nim chyba grzebał bo się czasami pali kontrolka a samochód jedzie Ostatnio nawet podjeżdżając pod górkę zabrakło mocy tak jakby odcięty został dopływ paliwa Zgasiłem odpaliłem i ok Ma ktoś pomysł jak wywalić całkowicie fabryczny immobilaizer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi