pawelb5913 Opublikowano 19 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Witam. W sierpniu w warsztacie spawali mi tłumik obok katalizatora. Przykręcając później pierwszą część tłumika (tą z katalizatorem) łączenie pierwszego z drugim tłumikiem posmarowali silikonem firmy bool i skręcili. Koleś w tym warsztacie twierdził że ten silikon to najlepsze co może być do takich połączeń. Po około trzech tygodniach tłumik już był głośny właśnie w miejscu wspomnianego łączenia. Pojechałem do tego warsztatu i w ramach gwarancji znowu posmarowali tym silikonem i skręcili. Niestety znowu jest to samo i już nie chce mi się tam jechać i szarpać sobie nerwów bo za chwile znowu wydmucha ten silikon. Moje pytanie jest następujące: Co jest najlepsze do uszczelniania połączeń tłumików.??? Proszę o odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Wydaje mi się, że zamiast silikonu powinien użyć masy uszczelniającej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 silikon to akurat najgorsze co może być, najlepsze jest to o czym kolega 0cool napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelb5913 Opublikowano 20 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Kupie tą masę uszczelniającą w zwykłym sklepie motoryzacyjnym.?? Czy ta masa to może to samo co taki cement do tłumików.?? To o to chodzi.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 pojedź do sklepu i powiedz że potrzebujesz masę uszczelniającą do tłumika, sprzedawca będzie wiedział o co chodzi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 20 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 Poproś o pastę do wydechu. Ostatnio za tubkę która wystarczy na poskładanie ze 3 samochodów nie oszczędzając kosztowała 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi