_arson Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) Witam, w mojej megance po stronie kierowcy drzwi lekko opadły, nie zamykają się tak płynnie jak pozostałe, czuć przy styku zamka drzwi z uchwytem przykręconym do karoserii lekki opór. Jest możliwość podniesienia drzwi na zawiasach? Edytowane 22 Października 2011 przez _arson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomas102 Opublikowano 22 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 o ile mi wiadomo nie ma , na chwilę pomoże jeśli chwycisz drzwi u dołu i poniesiesz do góry ( przegniesz lekko zawiasy) ale to hard rockowy sposób stosowany przed sprzedażą np. na giełdzie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 24 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 nie da się podnieść drzwi na zawiasach. Rozwiązaniem może być wymiana bolców w zawiasach (koszt w ASO to ok 6zł/szt) oraz zamiana elementu zamka montowanego na słupku z innymi drzwiami. U mnie po takich zabiegach drzwi zamykają sie o wiele lepiej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_arson Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Kupiłem tulejki zawiasu ale mam problem z ich wymianą ponieważ za nic nie moge wybić wspomnianego wyżej bolca. Ktoś ma jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi