gilus Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Witam. Mam taki problem. Moja Meganka brzmi na prawdę dziwnie, myślałem, że jest to spowodowane zepsutym katem, więc został wymieniony na "zamiennik". Podczas wymiany okazało się, że kolektor jest mocno popękany, więc zamówiłem i przed chwilą zamontowałem, jednak dźwięk nie ustał. Przesyłam poniżej filmiki. Dźwięk słyszalny głownie przy dodawaniu gazu, jak puszcze to brak. Filmik 1. Pod maską, na filmiku brzmi to aż wyraźniej niż normalnie, przynajmniej łatwiej będzie może rozpoznać. Filmik 2. W środku, na luzie, (momentami słychać takie brzęczenie na początku, ale to wina aparatu), podczas jazdy normalnie na biegu, też taki dźwięk występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Wyje ci pompa wspomagania (przerabiałem to samo), możesz kupić używkę, ale nie wiadomo ile wytrzyma lub zregenerować tą którą posiadasz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 A ja bym powiedział, że to rolka napinacza lub alternatora, co nie oznacza, że neguję to co napisał Merkaba. Trzeba przeglądnąć układ napędu pasków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilus Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Więc ściągnąłem pasek od pompy wspomagania i klimy i wreszcie Megi zabrzmiała jak należy. Tak więc alternator odpada. Teraz pytanie, jak najlepiej sprawdzić czy to właśnie pompa wspomagania, klima czy rolka napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi