grappa01 Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Witam, ostatnio zauwazylem ze nie chodzi mi spryskiwacz a wlasciwie to nawet nie slysze by silniczek chodzil, dolalem wody a probe ale nic, cicho sza nadal. W zwiazku z tym mam pytanie jaks ie dostac do spryskiwacza i do silniczka bo jak zauwazylem ze jest on troche ukryty koło prawego koła, co odkrecic by sie do niego jak najszybciej dostać ?>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Bez zdejmowania koła i nadkola się nie obejdzie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowackit Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Musisz zdjąć nadkole, a tam już widać zbiornik i pompkę, która jest wciskana w zbiornik przez gumowy uszczelniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Ogólnie z doświadczenia Ci powiem ze przydalby sie drugi lokiec w rece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Bez zdejmowania koła i nadkola się nie obejdzie :D E tam, takie rzeczy piszesz. Ja wyciągam pompkę bez odkrecania koła, a nadkole tylko odchylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 13 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2007 Ja taki giętki nie jestem i nie mam kanału ani podnośnika nad czym ubolewam. Nie lubię "sportów ekstremalnych" w moim wykonaniu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Lewy chyba ma drugi lokieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 No co wy, ludziska? Skręcam koła maksymalnie w prawo, unosze budę na lewarku, odkręcam srubki z tyłu nadkola żeby mozna było go odchylić i wciskam łapę pomiedzy nadkole a błotnik. Reszta juz na wyczucie. 5min. robory i pompkę mam w ręku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 A ja sciagam kolo i tylnia czesc nadkola :D Zajmie mi to 10 min wiecej, ale sie tak nie ubrudze :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 wymieniałem silniczek 2 tygodnie temu,odkręciłem śruby mocujące błotnik zostawiając jedną schowaną za nadkolem i odchyliłem błotnik,nie ma komfortu ale bez problemu można wyjąć silniczek spryskiwacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 ile kosztował Cie ten silniczek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi1961 Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 silniczek 48zł+wysyłka.kupiony na allegro teraz na allegro jest po 43zł+8zł wysyłka http://moto.allegro.pl/item245104028_pompk...ane_scenic.htmlhttp://moto.allegro.pl/item245104028_pompk...ane_scenic.html [ Dodano: 2007-09-16, 19:33 ] musisz tylko zobaczyć czy wtyczka jest owal czy kwadrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 5 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2007 Panowie dzisiaj mialem w ciagu dnia wiecej czasu i zabralem sie ze ten swoj niechodzacy spryskiwacz i oczywiscie chcialem wyciaganc silniczek by jechac z nim do sklepu, ale jak odkrecilem to wysztsko i wyjalem caly zbiornik od plynu wraz z silniczkiem przy okazji sprawdzilem czy dochodzi prad do silniczka i przystawilem miernik do samych kabli (prowadzacych do silniczka) i okazalo sie ze prad dochodzi do silniczka, no dobra ale pomyslalem ze w takim razie podlacze na 2-3 sekundy silniczek bezposrednio do akumulatora i czy on w ogole chodzi i okazalo sie ze silniczek chodzi super bez zadnych problemow , hmmm mysle no dobra w takim razie wychodzi na to ze wszystko chodzi rewelacyjnie i podlaczam kable do silniczka 2 ga osoba siedzi przy kierownicy i wlacza spryskiwacz co chwile i oczywiscie nic nei dziala, hmmm i nie wiem w koncu co jest grane, jak rozlacze to chodiz wsyzstko i silniczek i prad 12V na koncu kabli tez jest ... dodam ze po rozlaczenie jak uruchamiam spryskiwacz z odloczonym silniczkiem to oczywiscie wsyzstko chodzi ekstra nawet wycieraczki sie uruchamiaja a jak podlacze silniczek to nawet wycieraczki nie chca chodzic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 6 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2007 Bardzo dziwna sprawa. Może spróbuj podłączyć inny odbiornik napięcia 12V (np. żarówkę) zamiast silniczka i czy wtedy zadziałają wycieraczki i zaświeci żarówka. Tylko nie wiem ile amperów pobiera ten silniczek aby dobrać podobne obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grappa01 Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 w najblizszy weekeend pewnie znow sie do tego zabiorę, hmmm, a jesli nie zaswieci się żaróweczka to co wtedy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi