llat Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 (edytowane) Witam serdecznie! Mam problem z nawiewem w Renault Megane 1.6 rocznik 96. Dokładnie, to problem polega na tym, że nawiew działa tylko na 2 biegu (skala 4 stopnie), tylko wtedy kiedy włączone są światła pozycyjne. Mogę dodać też, że cały czas lekko świeci się przedni prawy kierunkowskaz. Lekko "mruży" nawet bez włączania tego kierunku i bez włączania świateł. Czytałem trochę o problemach z nawiewem w Megane. Ludzie pisali, że problem leży w tranzystorach. Tylko, że Oni opisywali problem, kiedy nawiew działał tylko na najwyższym biegu. Ludzie pisali także o nadpalonym złączu za skrzynką bezpieczników pod kierownicą, w kabinie auta. W przypadku mojego auta problem jest taki, jak napisałem powyżej. Nawiew działa tylko na 2 biegu w skali 4-stopniowej, wtedy kiedy są włączone światła pozycyjne. Nie natknąłem się na taki temat szukając odpowiedzi na ten problem w internecie. Proszę o pomoc i dzięki z góry za podpowiedzi ! Edytowane 4 Listopada 2011 przez llat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Do wyczyszczenia masy i wtyczki, gdzieś masz zwarcie lub brak masy. Ściągnij sobie schematy z Plików, próbnik lub miernik w dłoń i szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi