Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Szarpanie/drganie auta

TomiNL

Rekomendowane odpowiedzi

Wiec i ja jako swiezy posiadacz Renaty mam juz problem ;)

Czytalem chyba juz nie jeden temat na forach Renat, ale jakos takiego problemu jak moj nie znalazlem (podobne owszem).

Mianowicie jak go kupilem to na zimnym silniku dzialal super, jak sie zagrzal to zaczal strzelac z wydechu (prawie tak jak by dzialal na 3 gary). Dorwalem u znajomego turka urzywane cewki z jego rozwalonej meganki 1,6 16v i je podmienilem. Powyrzszy problem zniknal, ale na drugi dzien znalazlem inny problem ;)

Mianowicie mocniej/energiczniej przyspieszajac na 2 biegu zaczyna sie dlawic,poszarpywac (na pierwszym przyspiesza az do czerwonego pola i nc sie nie dzieje/nie ma problemu). Taki sam problem z szarpaniem mam na 5tym biegu- powoli i plynnie przyspieszajac doszlem do 160km/h i nic sie nie dzialo, ale jezeli powyzej 3000rpm wcisne nagle gaz w podloge to znowu zaczyna szarpac/dlawic sie(na innych biegach jak na razie nie zaowarzylem tego problemu). Dodam ze auto w trakcie poszarpywania nie przuspiesza/prawie nie przyspiesza, a po ujeciu mu gazu problem znika i dale sobie moge spokojnie jechac. Czasami podczas tego poszarpywania zapala sie ikonka "czeka", ktora pomiga chwile i znika albo zaraz po ujeciu gazu, albo krotka chwile po ujeciu gazu.

Juz sam nie wie co to moze byc - znowu cewka, za malo paliwa dostaje danym momecie...?

Z gory dziekuje za pomoc/podpowiedzi ;)

PS.

Przepraszam mody i reszte bywalcow za bledy inter, ale z racji tego ze mieszkam w NL komp ktory posiadam/z ktorego pisze nie posiada polskiej czcionki :D

/0cool: zamiast pogrubiania radzę stosować podkreślenie.

Edytowane przez 0cool