Amorphis_Herd Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam, otóż pewnego dnia zaczęły mnie gnębić dziwne, prętowe dźwięki z tyłu samochodu, a kiedy zatrzymałem się, aby dokonać analizy doznałem szoku :D Górna część amortyzatora, ten pręcik wyskoczył z górnego mocowania (które jest swoją drogą bardzo mocno skorodowane i generalnie rozpada się po dotknięciu). Nie wiem co mam z tym fantem zrobić, umówiłem się z moim znajomym mechanikiem (oddalonym o 200 km, ale bardzo tani) i opisałem mu problem na zasadzie "górna część mocowania amortyzatora do wymiany", ale co w związku z tym, czy muszę kupić nowy amortyzator? niby nawaliło tylko mocowanie, ale naprawa mocowania, a wymiana amortyzatora, a raczej dwóch amortyzatorów, to już jednak zmienia postać rzeczy. Boję się, że przy tym wyskoczy jeszcze dziesięć innych elementów do wymiany, a ja mam na to tylko jeden dzień, bo samochód to moje narzędzie pracy, a zwolniać się z pracy jednak często nie mogę. Dodaję zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 niby nawaliło tylko mocowanie Jakie mocowanie :D Przecież jest dobre ;) Przecież amortyzator się po prostu rozpadł na dwie części ;) Wymień amortyzatory, oba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amorphis_Herd Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 ahaaaa, czyli w takim razie tylko i wyłącznie amortyzatory, okeeej :D dzięki za odpowiedź, to wiele zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 (edytowane) Dzisiaj przerabiałem dokładnie to samo. Amortyzator rozpadł się w drodze do pracy. Wymiana na nowe 2 x Monroe gazowy + robocizna razem 400 zł. Edytowane 15 Listopada 2011 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witam. Ciesz się chłopie (to do autora tematu), że to tylko amortyzator pękł. U mnie górne mocowania amortyzatorów niedługo oderwą się od karoserii inie wiem jak temu zaradzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi