tarnas Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 Witam, ostatnio zauważyłem że z tłumika leci woda i to w takich sporych ilosciach, (płyn w układzie chłodniczym ok) moje pytanie to czy to normalne, a moze paliwo lipne . z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Mam nadzieję, że pytanie o wodę w tłumiku zamieszczone w wątku o zbieżności tylnej belki, to jakaś pomyłka - Lewy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 mi sie wydaje ze lipne paliwo ... ale moge sie mylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 wypłać mu czasem ostrzejszego buta. Woda zbiera się z niczego innego jak od emeryckiej jazdy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 emeryckiej jazdyi na krótkich dystansach, gdy silnik pracuje krótkimi cyklami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maper Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 tarnas, jak napisał bronius, należałoby od czasu do czasu przegonić autko na dłuższym dystansie. Dobrze to zrobi i dla silnika i dla układu wydechowego. Rozgrzej rurę. Inaczej wilgoć przeżre tłumiki od środka na wylot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 woda w tłumiku to nic innego jak efekt pracy katalizatora... tak jak radzą koledzy lepiej by było więcej jeździć i od czasu do czasu...dynamiczniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano07 Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ja jeżdżę na lpg i przewierciłem ostatni tłumik od spodu wiertełkiem 2 mm i jest ok woda zlatuje dziurką. jak miałem forda scorpio z lpg to tłumik zardzewiał od wewnątrz przez wode z gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 17 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wiercenie tłumika w Lagunach to podobno norma, więc może w Megane też coś w tym jest. Zimą jak woda w wydechu zamarza to auto nawet ciężej zapala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evolution1 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 Wracając do tematu wody, ja moim meganem przejeżdżam średnio do 6 km dziennie bo tyle zajmuje mi droga do pracy i z powrotem, paruje para wali z tlumika nonstop przy takiej pogodzie jak teraz. Wiec mysle zeby przewiercic ten tlumik tylko co potem na przegladzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2010 evolution1, bez przesady przeszło 90% gazów spalinowych to para wodna. Jest to normalne zjawisko i nie ma w tym nic dziwnego. Przy takich takich temperaturach, jak silnik jest nierozgrzany a tym samym układ wydechowy zimny, to para będzie waliła jak z parowozu. Jest to normalne zjawisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi