RYNIO Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Witam jestem nowym użytkownikiem forum . Od kilku dni zmagam się z usterkom która mnie wkurza, mam pukanie w tylnej części bagażnika lub podwozia . Sprawdziłem podwozie i nic nie zauważyłem żeby było luźne, ani w bagażniku . W czasie jazdy w pojedynkę po dziurach puka jak zwariowane a gdy jadę w kilka osób to się uspokaja .Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 tylne zawieszenie wybite tuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delongi Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Tak dokładnie nie pamiętam dokładnie ale kiedyś miałem to w 19-tnastce - tylne zawieszenie , belka skrętna siedziało łożysko (belka łącząca tylnie koła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 też stawiam na belkę - dwa łożyska w belce do wymiany i uszczelniacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 albo amortyzator ale nie na pewno belka skrętna (dobrze że ja swoją smaruję co miesiąc) trochę to kosztuje nie radzę robić samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RYNIO Opublikowano 2 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 Dziękuję za poradę życzę Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucifersam Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 szukam szukam i doszukac sie nie moge. problem polega na tym, ze w czasie jazdy, szczegolnie na wszelkiej masci nierownosciach slychac metaliczny odglos przy ktoryms z kol. odglos jest taki sam, jak dzwiek malego lanczuszka ciagnietego po asfalcie (padlo na takie porownanie, bo to byla pierwsza moja mysl - ze jakis lancuszek sie oderwal i odbija sie o droge). niestety nie moge zlokalizowac dokladniej zrodla usterki. sprawdzalem podwozie - nic nie wisi. kolo nie ma zadnego luzu... sam juz nie wiem co to moze byc. lozysko? tylko ktore? jakies sugestie? Martwie sie, bo juz w srode mam przeglad i obowiam sie, ze wyjdzie to podczas testow. (R. Megane RN 1.4 1996) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Zobacz czy osłona termiczna tłumika nie zawadza o wahacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi