bartos Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Witam serdecznie Męczy mnie pewna rzecz - jest nią "pikający" alarm przy zamykaniu i otwieraniu auta. Po odłączeniu jednego z bezpieczników (w celu zlikwidowania na nim luzu) i poprawienia styków akumulatora, alarm zaczął pikać. Dawniej mrugnęły światełka i było ok. Do domu wracam o różnych porach, a nie koniecznie chciałbym żeby mój powrót był sygnalizowany przez mój samochód :) W jaki sposób można oduczyć alarm pikania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurici Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witam Ponawiam pytanie, może już ktoś zna odpowiedź. Jak wyłączyć lub wyciszyć pikanie podczas zamykania i otwierania samochodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Ja też miałem alarm (nie wiem, czy fabryczny, ale samochód był kupiony w salonie już z alarmem) i na pilocie były dwa guziki - duży otwieranie/zamykanie z "piknięciem", mały otwieranie/zamykanie ciche. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Jak wyłączyć lub wyciszyć pikanie podczas zamykania i otwierania samochodu odłącz syrenkę pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maurici Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Ale jeżeli odłącze syrenke pod maską to w razie załączenia alarmu będą tylko mrugały migacze, najlepsza byłaby opcja ze ściszeniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi