krzemyk Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 Czy da się zmienić kod VIN zapisany w module sterowania oświetlenia ( xenon ) za pomocą CLIPa, ja chcę wpisać nowy, to wyskakuje błąd, że numer już wpisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 w niektórych modułach jest możliwość wpisania vin-u tylko raz, zresztą clip o tym ostrzega komunikatem mniej więcej takiej treści: "czy na pewno chcesz przypisać numer VIN? Zmiana numeru w przyszłości będzie niemożliwa." Jeśli moduł ma wlutowaną pamięć to można się pod nią podpiąć odpowiednim programatorem, odczytać, wyedytować i wrzucić z powrotem, ale to już głębsze grzebanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 12 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2011 Tak też myślałem, ale wolałem się upewnić. Zapewne kod w jakimś eepromie leży. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gameserv Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 A może koledzy coś podpowiedzą - jakie programatory obsługują edycję pamięci bez jej demontażu. Jakoś nie mogę znaleźć konkretów na Necie a chciałbym zmienić VIN po wymianie modułu na ten co jest w aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Użyłem dt4all + OBDLink SX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 14 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Zależy w jakim modelue. DDT, Renolink, RET, Avdi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi