psulek Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 Allo, Czy ktoś z kolegów wie czym jest napędzana pompa wody w Megane Scenic 1.9 DTI F9Q 734? Czy jest to pasek rozrządu czy może pasek klinowy?? Przeszukałem forum i nie znalazłem żadnej informacji. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Pompa wody jest napędzana paskiem rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 To już nie jest pompa wody - bo wody teraz to już chyba nikt nie leje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamson Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 U mnie podobnież jest napędzana paskiem klinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 No to fajnie, dwa przeciwstawne zdania. Chociaż Yetiq ma DCI a Kamson DTI. Czy ktoś to może sprawdzał organoleptycznie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 W benzyniakach paskiem rozrzadu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 paskiem klinowym jest napędzana dTi i generalnie w dieslach w benzyniakach zwykle paskiem rozrządu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 W beznynowych paskiem rozrządu potwierdzam ostatnio zmieniałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A ja leje wode ;) bo u mnie nie ma mrozow ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jkb Opublikowano 21 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2007 Się chlopie możesz zdziwić ;) Ja co roku zaczynam gdzieś w polowie października skrobać lód z szyb o poranku, więc i w chlodnicy coś Ci może zamarznąć - spodziewam się, że na sąsiedniej wyspie macie podobny klimat ;) [panowie z tego co czytam temat nie traktuje o warunkach klimatycznych] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 23 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No nie zupelnie. Mieszkam na poludniu okolice Cork. Szyby owszem czasami leje woda, nie skrobie. Sniegu i mrozu nie wodzialem od trzech lat. [panowie z tego co czytam temat nie traktuje o warunkach klimatycznych] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 Jeśi chodzi o pompę - głowy nie dam, ale wydaje mi się, że napędzana jest paskiem rozrządu. Często wymieniając pasek rozrządy wymienia się pompę, bo nie kosztuje tyle, co robocizna przy dostaniu się do niej. Ale powtarzam, że nie daje za to głowy. Miałem tak u siebie w dci, ale i w firmowym HDI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 26 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 No i się wyjaśniło - w moim aucie (1.9DTI F9Q734) na 1000% napędzane paskiem klinowym. Więc wymieniłem rozrząd bez pompy, bo nie ciekła. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 A może ktoś wie czym jest napędzana w 1,6 8V benzyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Paskiem rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi