TicTacDDZ Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 witam... nie wie ktoś co może byc przyczyną że obroty mi rosną prędkość rośnie a auto stoi w miejscu ;)(( mam meganke 1,6 z 98r. Przedwczoraj sprowadzona z niemiec a dzisiaj już stoi w warsztacie ;)( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Predkość rośnie a autko sie nie rusza? To może coś ze skrzynia biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 lata, lata temu, (zaczyna się jak bajka ;) ) miałem coś takiego w Syrenie. Ukręcił się wieloklin na przegubie wychodzącym ze skrzyni biegów. Może to właśnie coś z półosiami ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
look Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 hmm a to jest auto a abs'em czy nie ? bo jak z abs'em to trochę jak archiwum x, z tego co pamiętam tam prędkościomierz bierze dane z przednich czujników abs'u. Pomijając tą sprawę też obstawiam na półoś i mechanizm różnicowy. lata, lata temu, (zaczyna się jak bajka ) miałem coś takiego w Syrenie. ;) moje pierwsze auto ;) wiele się na nim można było nauczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TicTacDDZ Opublikowano 20 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 no ma abs...a ja nie mam ciagle pojecia co to może byc;/ jutro odstawiam auto do majstra to cos wiecej sie dowiem... a najlepsze w tym wszystkim to ze auto kupiłem 2 dni temu wróciłem nim 700 km z niemiec i nic sie nie stało a teraz po ujechaniu moze z 20 km padło :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nizinsky Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 A moze ci sie sprzeglo slizga?bo mnie to jakos tak tknelo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 20 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2007 Wrzyc drugi lub trzeci bieg, puszczaj powoli sprzeglo bez gazu i posluchaj czy " rzezi" jak tak to chyba poloska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TicTacDDZ Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 prawdopodobnie to satelitka (jakaś tam część skrzyni biegów) i jej zabezpieczenia.... pekło zabezpieczenie tej satelitki i dlatego te problemy :-/ ale i tak dobrze bo wiekszość "znawców" mówiło że to skrzynia i że nie opłaca sie jej naprawiać tylko trzeba nową wstawić ;] aaaa.... i jak komuś by sie coś podobnego przytrafiło to radził bym nie gazować;))) kolega miał podobnie w lagunie...spodobał mu sie efekt że licznik pokazuje predkośc a on stoi w miejscu ;) "rozpedził" sie do 180 i nagle zaskoczył bieg:) efekt??? silnik wyskoczył;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopter Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 aaaa.... i jak komuś by sie coś podobnego przytrafiło to radził bym nie gazować)) kolega miał podobnie w lagunie...spodobał mu sie efekt że licznik pokazuje predkośc a on stoi w miejscu "rozpedził" sie do 180 i nagle zaskoczył bieg:) efekt??? silnik wyskoczył:P O mało co nie zlałem się w pory ze śmiechu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalin Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 U mnie to była ukręcona półoś - 2 lata na "po regeneracji" jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi