lukashh Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Witam wszystkich Forumowiczów. Przeszukałem forum i nie znalazłem nic na ten temat. Mam pytanie odnośnie obudowy filtra powietrza w megane I ph II silnik DTI 98 KM. Obudowa ta jest przymocowana dwoma śrubami na które nałożone są tuleje metalowo-gumowe. Chodzi o to, że nawet gdy obudowa jest dokręcona to można ją spokojnie podnieść do góry o jakieś ~0,5 cm. Zatem obudowa jest luźna i jak silnik jest włączony to wpada w drgania i trochę lata nie wiem czy tak ma być czy to normalne, że można ją unieść w miejscu przykręcenia lekko do góry (mimo, iż jest przykręcona). Czy może wynika to faktu wyrobienia się tych gum od spodu. Czy ta guma nie powinna być u góry i na dole taka sama. Załączam zdjęcie tej gumy dorysowałem to co wg mnie chyba się wytarło? Może ktoś z was ma jakiś rysunek techniczny tego elementu? Pozdrawiam. Dodano: 11 sty 2012 - 07:55 Właściciele diesli, czy ktoś z was mógłby zerknąć u siebie jak to jest z ta obudową filtra powietrza. Czy taki luz (góra-dół) jest normalny ? Edytowane 11 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mycior dti Opublikowano 11 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2012 Witaj Lukashh, miałem podobny problem... Także osłona latała i wpadała w rezonans co skutkowało dziwnymi dźwiękami pod maską. Poradziłem sobie w ten sposób, że podłożyłem gumy z łącznika stabilizatora (okrągłe krążki) z nissana sunny(opel kadet to to samo)... U mnie był problem aby dostac orginalne, a nie jestem zwolennikiem kupna takich rzeczy używanych. Pozdrawiam. Mycior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukashh Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Dzięki za odpowiedź Pytałem w sklepie i nie ma takiej części nawet w katalogu także nie wiadomo jak wygląda oryginalna, ale wychodzi na to, że ta guma powinna wyglądać tak jak narysowałem. Ja też dosztukuje ten brakujący kawałek z jakiejś tulejki np. od Żuka :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi