M1szcz Opublikowano 6 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2012 Witam Chciałbym podnieść moc silnika opisanego w temacie. Słyszałem, że podobno można wgrać chip od wersji 1.9dTi 100km, jednak nigdzie nie mogę tego poszukać, ewentualnie prosiłbym o wskazanie dobrego chipa do maks. 1000zł. Z góry dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaanesh Opublikowano 10 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2012 http://vtech.pl/katalog/chiptuning_tuning/marka/Renault/model/M%C3%A9gane.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1szcz Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 (edytowane) Byłe na tej stronie już, ale są tam tylko chipy do silników benzynowych, a ja mam diesla. Jakieś inne propozycje? Dodano: 21 sty 2012 - 12:36 ? Edytowane 13 Stycznia 2012 przez M1szcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 ja robiłem chipa Alltuning w Zduńskiej Woli. Kosztowało mnie to 900zł. Później była cena 800zł. Z 80KM i 160Nm zrobione 95KM i ok. 200Nm. Autko śmiga na tym chipie już 3 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Max11 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 @robpab - Stosowałeś w aucie jakieś modyfikacje mechaniczne? Czy przy dołożeniu intercoolera, wymianie wtrysków i turbiny można pokusić się o jeszcze większą moc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 nic poza tym nie robiłem. Proponuję zrobić modyfikacje o których mówisz przed robieniem softu. Po co 2 x płacić. Pytanie czy chcesz iść w fabryczne elementy czy dobierać inne? Jeśli założysz IC, wymienisz wtryski i ewentualnie pompę to zrobisz wersję 98KM, którą dodatkowo softem można by do ok 120KM podkręcić. Pytanie czy inwestycja jest opłacalna? Wydaje mi się, że nie. Sugerowałbym ewentualnie załozyć IC i zrobić soft. Przy koszcie 1300-2000zł masz już autko o zupełnie innej charakterystyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek.a Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 Megane 80 a 98 różni się tylko i wyłącznie intercoolerem i programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 nie opłaca się robić chipa do 80KM bo szkoda kasy, lepiej pobawić się i w tej kasie zrobić przeróbkę na wersję 98KM. Kupić intercooler + rury + sterownik kompa z kluczykami i imo to nie wyjdzie więcej niż 400-500 + ewentualnie wtryskiwacze jeśli są inne i pompa (tutaj juz może być 1000zł w sumie) choć jak się trafi na allegro coś taniego to może się w 500 zmieścić z całością... zależy od kogo się kupuje... w sumie jak masz wydać 2000zł to lepiej kupić anglika na części w tej cenie juz 98KM i jeszcze kasy sporo odzyskasz Dodano: 09 lut 2012 - 08:44 ja w swoim miałem zalożonego boxa... sprawa ciut była droższa niż chip ale przynajmniej go odpiąłem od auta i sprzedałem bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi