lukasz6402 Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Witam. Gdzieś czytałem ze w Renault Megana 1 ph 1 silnik 1.6 75km temperatura silnika powinna utrzymywać się w poziomie czyli na 3 - 4 kresce. A u mnie w mojej megane temperatura wychyla sie lekko ponad drugą kreste. Miałem wątpliwości co do termostatu ale po jego wymianie nic sie nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danydamian Opublikowano 7 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2012 Kolego mam identyczny silnik jak ty i u mnie również podczas jazdy kreska utrzymuje się delikatnie ponad drugą kreskę. No chyba, że stoję w jakimś koreczku to rośnie. Może musi u nas tak być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Panowie, mam identyczny silnik jak Wy i u mnie wszystko jest OK. Temperatura po 3-4 km jest w połowie skali. Może problem jest z czujnikiem temperatury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 A u mnie w mojej megane temperatura wychyla sie lekko ponad drugą kreste Miałem tak samo, po wymianie termostatu prawidłowa temp. tzn 3 kreska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 ale termostat wymieniłem na nowy. I nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jaką temperaturę otwarcia ma nowy termostat ? Przy tych silnikach powinien się otwierać przy 89C. Sprawdź, czy powierzchnie do których przylega uszczelka są równe, bo może uszczelka nie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 sprawdzałem: temperatura otwarcia jak pisałeś 89C OK uszczelka raczej dolega A temperatura pracy silnika nadal się utrzymuje lekko ponad 2 kreskę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 18 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Czy włącza Ci się wentylator po długim postoju przy pracującym silniku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 powiem szczerze ze jeszcze nie sprawdzałem. Samochód posiadam nie cały miesiąc, a jeszcze nie miałem okazji długo stac w korkach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 U mnie teperatura silnika stoi miedzy 2 a 3 kreską po wymianie termostatu na nowy. Łukasz6402 a czy w twoim przypadku po wymianie termostatu, temperatura silnika na wskaźniku stoi stabinie czy troche faluje między 2 a 3 kreską??? Pytam ponieważ u mnie po wymianie termostatu wskażnik temperatury silnika trochę faluje. Po przejechaniu około 300km tempertura się troche ustablizowała. Dodam że układ był odpowietrzony, chyba że go źle odpowietrzyłem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deiw_20 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 U mnie w Megi temperatura trzyma się między 2 a 3 kreską i podczas postoju gdy temperatura dojdzie do 3 kreski włącza się wentylator i spada do pierwotnego stanu :) Tak jak u Kreciq i danydamian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Zielona kreska wskazuje właściwą temperaturę pracy. U mnie wygląda to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz6402 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Temperatura nie faluje, niezmiennie utrzymuje sie lekko powyżej 2 kreski. Jednak jak postoi na wolnych obrotach tak przez 5 min to temp. podskoczy do 3 kreski- ale wentylator sie NIE WŁĄCZA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Pomierz jakie wartości ma czujnik temperatury, bo może to on jest winny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid8866 Opublikowano 27 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2012 U mnie jest tak ze zagrzeje sie do 3 kreski i pozniej spada miedzy 2 a 3 Pózniej na nowo sie zagrzeje do 3 i spadnie i tak w kolko moim zdanim cos jest nie tak z czujnikiem temp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi