msciciel Opublikowano 9 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Nie chce sie klocic ale testowalem fabie 1.6 TDI (230NM 90KM) oraz 1.2 TSI (160NM 85KM) i powierz szczerze ze przy predkosciach do 130km/h benzynka sprawowala sie duzo lepiej. Jak przesiadlem sie do diesla po przejechaniu sie najpierw tsi to oczekiwalem ze bedzie jeszcze lepiej (wiekszy moment, wieksza moc) ale bardzo szybko sie okazalo ze w praktyce poczulem wielkie rozczarowanie. Moje odczucie jest takie ze benzyna nabiera obroty duzo sprawniej i chetniej co przeklada sie ze jednak przjemnosc z wcisniecia pedalu gazu jest duzo wieksza. No ale to tylko moje subiektywne odczucie z porownania tych dwoch silnikow wiec wracajmy do tematu megane, bo jednak zdecydowalem ze wole megane niz fabie Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 11 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Odbiegamy od tematu, ale muszę odpowiedzieć - 240Nm v 151Nm - nie ma wątpliwości, którym przyjemniej się jeździ Przyjemna jest chyba elastyczność, bo akurat przyśpieszenie lepsze ma 1.6 i wiem co piszę. Różnicę kolosalną widać dopiero pomiędzy 1,9 a 1.6 (a mam dwie megi z tymi silnikami więc mam porównanie) Nie chce sie klocic ale testowalem fabie 1.6 TDI (230NM 90KM) oraz 1.2 TSI (160NM 85KM) i powierz szczerze ze przy predkosciach do 130km/h benzynka sprawowala sie duzo lepiej Nic dziwnego TSI jest uturbione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi