mika123 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 witam wszystkich bardzo od niedawna mam megane III 1.5 dci 90km super auto poza tym że po odpaleniu zimnego silnika obroty są nierówne problem trwa kilka sekund po chwili jest ok.wygląda to na świece żarowe ale były sprawdzane i są ok na komputerze nie ma żadnego błedu,prosze o rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 W jakim przedziale skaczą obroty?? Jak jest chłodno na dworze i zimny silnik to przez chwilę mogą być nierówne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danish1 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam. Też ma taką sytuację jak jest zimno i auto stoi pod chmurką, ale po ok 10 sek. wszystko wraca do normy. Dodam tylko, że na obrotomierzu nie widać skoków obrotów a jedynie słychać bardzo delikatny spadek obrotów. Jak wyjeżdżam z garażu to nic takiego nie ma miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mika123 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 witam w mojej meganeie bez względu czy stoi pod chmórką czy w garażu i mimo tego że na dworze było 10 stopni ciepła to obroty są takie same wydaje mi się że to nie wygląda na normalne Dodano: 14 sty 2012 - 21:20 Witajcie ponownie pisze odnośnie tych nierównych obrotow po odpaleniu na zimnym silniku,niewiem czy to normalne ale po zgaszeniu silnika słychać brzęczenie pod maską dobiega to z takiego urządzenia które zamocowane jest przy obudowie akumulatora dzieje się to nawet kilka minót czy w waszych meganach też tak jest z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danish1 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dodano: 14 sty 2012 - 21:20 Witajcie ponownie pisze odnośnie tych nierównych obrotow po odpaleniu na zimnym silniku,niewiem czy to normalne ale po zgaszeniu silnika słychać brzęczenie pod maską dobiega to z takiego urządzenia które zamocowane jest przy obudowie akumulatora dzieje się to nawet kilka minót czy w waszych meganach też tak jest z góry dziękuje za odpowiedz. 0 Tak to normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter80 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 U mnie to "buczenie" po zgaszeniu też występuje... Na początku byłem trochę zaniepokojony ale ja mówicie, że to normalne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi