ironmen Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Skrzynki te są bardzo awaryjne....tez początkowo buczało mi łożysko.Po kolejnych 5kkm łożysko rozpadło się... wpadło do komory sprzęgła , uszkodziło koło zamachowe i Cenzura obudowę.Teraz jestem po wymianie skrzyni ale podczas parkowania na wzniesieniu autko stacza się na biegu.....czy to objaw słabego sprężania silnika??? Pzdr To, że wstawisz kropki, nie zmienia wyrazu w cenzuralny. Proszę uważać na słownictwo. - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 jak dużo pochylone jest to wzniesienie ? Nie jest to żaden test na wartość sprężania i nie możesz się tym sugerować. Żaden producent nie zagwarantuje Ci utrzymania przez silnik auta na postoju. Wszystko zależy od przełożenia a przykładowo zrób test : zostaw na wstecznym biegu a pozostaw na 4. Dlaczego na jednym sie nie stacza a na drugim owszem ? Co się dzieje ? Kompresja się zmienia ? Odpowiedz sobie sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ironmen Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Nie stacza się tylko na jedynce.....ale przy poprzedniej skrzynce tego nie było(nachylenie stoku ok 20")!!Jakieś sugestie??Dotychczas uażałem ze pozostawienie auta na biegu jest bezpieczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2008 ironmen, przecież zostawiając na biegu układ napędowy nie jest zablokowany, a jedynie na skutek dużych oporów stawia mocny opór, jak Ci się stacza to zostawiaj je na skręconych kołach w stronę krawężnika, wtedy nigdzie nie odjedzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi