Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Parę drobnostek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

Mam problem z paroma elementami mojej M.

1# Skrzypiące drzwi (lewe, kierowca)

- w środku lubi sobie trzeszczeć gdy np. położę na nim łokieć - jak autko trochę się rozgrzeje to skrzypienie znika.

Skrzypi dokładnie w chwili gdy - dopchnę plastik łokciem lub poruszam nim bez specjalnej siły - po prostu luźną ręką.

2# Plastik belki

- belka od strony kierowcy jest obita plastikiem spod którego wychodzi pas. Poprzedni właściciel urwał zaczepy - próbowałem docisnąć ten plastik i po dobroci i siłą.. Wszystko na nic.

Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób zamocować to ponownie bo w obecnej sytuacji odstaje sobie z centymetr, tworząc nieprzyjemną dla oka szparę. Według mnie to:

a) dokupić i zamontować zaczepy o ile takie są dostępne w ogóle (nie bardzo wiem jakie tam powinny być..)

^^ jeśli nie zaczepy to machnąć to na silikon, będzie się chociaż trzymać :-)

3# Skrzypiąca tylna kanapa

Kanapa jest dzielona więc dla jasności mówię o części za fotelem pasażera. Problem zniknął gdy ten bolczyk (ten, od strony zewnętrzne [koloru czarnego]) owinąłem kawałem papieru. Problem jest taki, że przetarł się i znów piszczy dziadostwo - w jaki sposób inny idzie pozbyć się tego

4# Mocowanie plastiku klapy

Poprzedni właściciel unicestwił zaczepy - ja aktualnie mam odkręcony plastik gdyż nie zawsze działa siłownik w bagażniku lecz o tym nie czas i miejsce się rozpisywać.

Jakie tam są do tego zaczepy - idzie to gdzieś kupić? Jeśli nie to standardowo - pyknie się na silikon :)

Czekam na Wasze odpowiedzi (proszę nie krzyczeć za ten silikon) :)