lukasz85 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Witam,zauważyłem dziś że zbiorniczku od płynu chłodniczego potrzac odkrecania ucieka z niego powietrze.Prosze o pomoc czemu tak sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 aaa odkręcasz na ciepłym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_Pl Opublikowano 19 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Temu tak się dzieje bo ciecz jak się rozgrzewa to zwiększa swoją objętość... Jeżeli nie ubywa płynu wskazówka temperatury jest w normie to nie masz się co przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz85 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 (edytowane) ok dzięki za rade a moze powiecie mi czemu nie mam ogrzewania w aucie zimno jak diabli!!!weże idace do nagrzewnicy gorace,a układ cały czas sie zapowietrza!!!czy to może byc nagrzewnica czy raczej uszczelka pod głowica.prosze o pomoc Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 20 Stycznia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 20 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 powiecie mi czemu nie mam ogrzewania w aucie zimno jak diabli!!!weże idace do nagrzewnicy gorace,a układ cały czas sie zapowietrza!!! Raczej masz niesprawne sterowanie powierza w kabinie (nie puszcza powietrza przez nagrzewnicę), bo jak węże do nagrzewnicy są gorące to obieg przez nią jest. Przedmuch do układu jest wtedy, gdy cały czas podczas pracy silnika tłoczone jest do niego "powietrze" (dlatego w cudzysłowie bo mogą to być spaliny lub gaz jak jest LPG) i wtedy z korka syczy cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz85 Opublikowano 21 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Ok dzięki za rade,jak a jak można sprawdzić te sterowanie powietrza w kabinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 21 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2012 Niestety, nie wiem, bo nic mi nie nawaliło, abym tam musiał grzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 Można sprawdzić zdejmując panel nawiewów. Pokrętło od sterowania temperaturą nie chodzi u Ciebie jakoś podejrzanie lekko? Może właśnie linka spadła lub się urwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszenty Opublikowano 23 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Możliwe że zatkała się nagrzewica. Miałem podobny problem, po przedmuchaniu nagrzewnicy kompresatoremm wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz85 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ok dzięki za podpowiedzi w piątek mam wolne wiec po sprawdzam wszystko i napisze jak mi poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi