arti20 Opublikowano 14 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 (edytowane) Moim zdaniem parownik odpada bo by smierdziało gazem a tak nie jest, ale faktycznie też myślałem nad filtrem gazu. A silniczek krokowy to raczej chyba nie odtego bo on jest z tego co ja wiem do regulacji obrotów sinika biegu jałowego. A moge jeszcze dodac ze jak sie tak dzieje jak pisalem to obroty troche skacza i praca silnika brzmi barzdo brzydko tak jakby nie chodzil na wszystkich garkach i jak go puszcza zamuła wszystko wraca do normy trzyma obrotyi pracuje normalnie i podkreslam dzieje sie tak tylko na LPG Edytowane 14 Lutego 2012 przez arti20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 22 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2012 Co do tego buczenia, to może być pęknięty kolektor wydechowy, często w tym silniku. Sam tego doświadczam, buczy powyżej 2500 do jakiś 3000. I faktycznie u mnie jest pęknięty. I teraz zasadnicze pytanie: wymiana to tylko przykręcenie drugiego, czy jakieś planowanie powierzchni, itp??? Dodam, że widzę jedną śrubę urwaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 23 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Nie, trzeba tylko dać nową uszczelkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti20 Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 kupujesz uszczelke, a tam gdzie nie ma szpilki wkręcasz 2 i przykręcasz a jak nie to zwykłą śrubę i jest git. a może ma ktoś jeszcze pomysły co do tej "zamuły"??????? po wymianie filtra gazu poprawiło sie ale to jeszcze nie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChoryPastor Opublikowano 28 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2012 Jeżeli występuje to przy wiekszej prędkości to może któreś łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszj8 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 U mnie tez buczy i nie można znaleźć przyczyny. Przy czym buczenie pojawia się po przejechaniu kilkunastu km. Jak wcisnę sprzęgło albo wrzucę na luz buczenie ustaje. Przy obciążeniu jest głośniejsze i częstsze, gdy jadę sam buczy z przerwami i ciszej. Katalizator usunięty, tłumik o nic nie dotyka, miałem pękniętą jedną poduszkę silnika więc wymieniona. Byłem już kilka razy u mechanika i przyczyna nadal jest. Może jeszcze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi